AnnonceLuk annonce
Budget vedtaget efter maratondebat

06-11-2019

Af Jens Nielsen

Kalundborg Kommunes budget for 2020 blev vedtaget på kommunalbestyrelsesmødet tirsdag aften. Et langt møde med megen debat, afsluttende med stolegymnastik.

Kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune 2. behandlede tirsdag aften budgettet for 2020, og efter et godt tre timer langt møde blev blå bloks forslag vedtaget med 16 stemmer, mod 11 stemmer fra rød blok.

Blå blok består af Venstre, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti, mens det er Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og løsgængeren Gert Larsen, der udgør rød blok.

”Vores budgetforslag er meget ekspansivt, faktisk løfter vi velfærden/servicen med samlet 62 millioner. Det er historisk højt, og det sker samtidig med at vi fastholder et meget højt anlægsniveau. Det betyder at vi over de næste fire år bruger hele 214 millioner af kassebeholdningen. Man kan roligt sige, at vi har spenderbukserne på, faktisk er det lige før syningerne brister,” sagde borgmester Martin Damm (V), da han indledte debatrunden i salen.

Tidligere år har der været enighed i Kommunalbestyrelsen om budgettet, men det har ikke været muligt at opnå et bredt forlig for næste års budget, og det kritiserede Gunver Jensen (S), da hun, efter Martin Damm, fik ordet.

”Mange gange har jeg stået her og tilbudt samarbejde og bedt om det samme fra dig. Ikke en eneste gang har du svaret mig. Jeg ved nu endelig hvorfor, du forstår simpelthen ikke ordet. Martin Damm du styrer med kontrol og magt. Det er du i din gode ret, jeg tror bare man kommer meget længere med samarbejde, jeg må acceptere at det er som det er, selv om det ærgrer mig,” sagde Gunver Jensen, og fortsatte,

”Du repræsenterer et lille flertal, og jeg et stort mindretal. Det er ikke en god situation for borgerne og medarbejderne når ikke vi kan finde fodslag, og det ser det jo ikke ud til at vi kan, når vi skal vedtage budgettet for 2020.”

Herefter fortsatte debatten, hvor mange af kommunalbestyrelsesmedlemmerne talte for og imod de mange forslag fra henholdsvis blå og rød blok.

Stolegymnastik

Da debatrunden efter godt tre timer var slut, blev budgetforslagene fra de to blokke sat til afstemning. Blå blok satte hele deres budgetforslag til afstemning under et, mens rød blok forlangte at deres ændringsforslag skulle ske separat om hvert enkelt element i ændringsforslaget, hvilket betød at kommunalbestyrelsesmedlemmerne måtte rejse og sætte sig mere end 40 gange, men efter så langt et møde er det jo sundt med lidt gymnastik.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0