AnnonceLuk annonce
Broderlaug har doneret penge til Danske Veteraner

25-02-2020

30 gæster var mødt op til en spændende foredrag med oberstløjtnant Steffen Scharff. Privatfoto

Mandag aften havde Kalundborg Broderlaug inviteret til foredrag af oberstløjtnant Steffen Scharff, et foredrag med titlen ”Dødens budbringer – manden ingen vil mødes”. 30 gæster og brødre mødte op, ingen af de fremmødte havde helt forstået foredragets overskrift; men det kom de til.

Kalundborg Broderlaug har doneret 5000 kr. til brug for Danmarks Veteraner. Pengene blev overrakt mandag aften i forbindelse med et foredrag af oberstløjtnant Steffen Scharff.

Foredraget begyndte med en kort orientering om hvad organisationen Interforce stod for. Kort fortalt er Interforce bindeled mellem forsvaret og civilbefolkningen med det formål at opretholde en reservestyrke, hvor officererne dels arbejder i forsvaret og dels arbejder i en virksomhed.

Herefter fortsatte Steffen Scharff med at fortælle om egne oplevelser som udstationeret i Afghanistan.

Steffen Scharff var udstationeret som næstkommanderende på hold 5 i 6 måneder i Hellmann provinsen Afghanistan, og fortalte levende om de oplevelser han og soldaterne havde haft under deres patruljer.

Da Steffen Scharff efter 6 måneders tjeneste i Hellmann vendte tilbage til Danmark blev han udnævnt til kontaktofficer for soldaterne og deres familier. Et spændende arbejde der bestod i at informere soldater og familier om hvad en udsendelse betød.

Dog en anden funktion var, at Steffen Scharff var den som måtte gå den tunge gang ud til de familier der havde mistet en søn eller datter i kampen mod tenoristerne, og det var i denne funktion at Steffen Scharff i et dagblad havde fået titlen ”Dødens budbringer – manden ingen vil mødes”.

Steffen Scharff fortalte om flere situationer hvor han måtte gå den tunge gang ud til familierne, og ikke mindst hvad det var for et stort apparat der blev sat i gang når en soldat mister livet. Denne del af arbejdet som kontaktofficer var 24/7 og flere gange blev han ringet op af Forsvarskommandoen med den triste besked som skulle bringes videre. Denne del af foredraget lader sig ikke skrive ned i klar tekst; da det var en meget stærk oplevelse at høre på. Efter foredraget udtalte flere af deltagerne at de havde siddet med en stor klump i halsen.

Herefter overrakte formand Bjarne Jensen og kasserer Niels H. Hansen for Kalundborg Broderlaug en check på 5.000,00 kr. til brug for Danmarks Veteraner.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0