AnnonceLuk annonce
Brandvæsenet melder om roligt nytårsdøgn

01-01-2021

Foto: Jokum Tord Larsen

Af Jens Nielsen

Nytårsaften og -nat har overordnet set været rolig for landets redningsberedskaber, der er rykket ud 389 gange i nytårsdøgnet, oplyser Danske Beredskaber fredag morgen.

Nytårsfejringen har i år været en forholdsvis rolig affære, hvilket har betydet, at de 1.800 brandfolk som har været på arbejde i nytårsdøgnet, har haft det roligste nytårsdøgn i mange år.

Fra torsdag middag klokken 12 til fredag morgen klokken 04 har redningsberedskaberne landet over rykket ud 389 gange.

Også i Kalundborg Kommune har brandfolkene haft en rolig aften og nat. Fire gange er brandfolkene blevet kaldt ud.

Første gang nytårsaften kl. 19.15, hvor der var kastet fyrværkeri ind i en tøjcontainer ved Høngcentret. Containeren var heldigvis tom, så det blev en hurtig opgave for brandfolkene.

Klokken 00.28 var der brand i et udhus i Snertinge (se selvstændig historie), og klokken 02.00 måtte brandfolkene afsted til Børnehaven Regnbuen i Kalundborg, (se selvstændig historie).

Brandfolkene måtte afsted igen klokken 02.50, hvor det brændte inde i et gammelt træ på Vester Løve Vej i Løve. Fyrværkeri havde antændt branden i det gamle træ, og det er ikke første gang brandvæsenet kører til brand i det træ. Nu har ejeren fået besked på, at fælde træet.

De opgaver redningsberedskaberne landet over har haft i nytårsdøgnet, har varieret fra bygningsbrande til mindre naturbrande, og som det typisk er nytårsaften, er det fyrværkeri, der relaterer sig til de fleste indsatser.

Den klassiske opgave er skraldespands- og containerbrande, den forekommer i næsten alle dele af landet, og er som ofte bevidst påsat. Sådan har det også været i år, hvor der har være 178 brande i skraldespande og containere landet over.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0