AnnonceLuk annonce
Brandmand fangede 16-årig efter falske brandalarmer

14-02-2018

Af Jens Nielsen

Indsatsleder ved Vestsjællands Brandvæsen fangede 16-årig ung mand tirsdag aften, efter fem falske brandalarmer på Rynkevangskolen. Politiet har taget en snak med drengen og forældrene.

Vestsjællands Brandvæsen måtte to gange mandag, og hele tre gange tirsdag, rykke ud til brandalarmer på Rynkevangskolen, hver gang uden at der var ild, derimod var en dør brækket op til skolen, og et brandtryk aktiveret, så den automatiske brandalarm gik i gang, og det betyder at brandfolkene rykker ud med et helt slukningstog hver gang.

Tredje gang at brandtrykket blev aktiveret tirsdag aften, havde tre unge drenge ikke helt heldet med sig, og blev nærmest taget på fersk gerning, og en 16-årig måtte pænt sætte sig ind i indsatslederbilen, og vente på at politiet kom frem.

”Jeg var meget tæt på skolen, da den tredje alarm kom, og var derfor hurtigt fremme. Ved Ole Jensens Autoværksted på hjørnet af Møllevej, mødte jeg tre drenge med hættetrøjer, som havde meget travlt med at komme væk, og tænkte at de måske havde dårlig samvittighed, og forsøgte derfor at standse dem, de to løb, men den ene gav op med det samme og indrømmede. Han blev sat ind i indsatslederbilen og overgivet til politiet,” fortæller Jan Clausen, indsatsleder ved Vestsjællands Brandvæsen.

Politiet har taget en kammeratlig samtale med den 16-årige dreng og hans forældre, og om der kommer et erstatningskrav fra Rynkevangskolen vides ikke.

Det koster skolen 6.500 kroner hver gang brandvæsenet bliver kaldt ud, hvor der er tale om en blind alarm.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0