AnnonceLuk annonce
Brandfolk kvæstet i bådulykke

09-10-2020

En af de hurtiggående redningsbåde fra Vestsjællands Brandvæsen ramte en bøje i Kalundborg Fjord torsdag aften. To mand er indlagt på sygehuset. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En øvelse torsdag aften blev til alvor, da en af de hurtiggående redningsbåde fra Vestsjællands Brandvæsen ramte en bøje i Kalundborg Fjord. To brandmænd er indlagt med kvæstelser på sygehuset.

Torsdag aften havde Vestsjællands Brandvæsen søredningsøvelse på Kalundborg Fjord i samarbejde med Marinehjemmeværnet. Formålet med øvelsen var træning af eftersøgningstaktikker på havet. Vestsjællands Brandvæsen deltog med to hurtiggående redningsbåde.

Afslutningsvis påsejlede en af Vestsjællands Brandvæsens hurtiggående redningsbåde en bøje, der medførte, at to brandmænd faldt over bord. Den anden redningsbåd kom hurtigt til undsætning og fik reddet de to brandmænd op af vandet. Hændelsen medførte, at brandmændene blev bragt på skadestuen, hvor de efterfølgende er indlagt til observation, og efter omstændighederne har det godt. 

Der var tre mand mere med i redningsbåden, som er sluppet med knubs i forbindelse med påsejlingen af bøjen. Øvelsen foregik i mørke og regnvejr, og dermed nedsat sigte.

Vores mandskab klarede det godt og håndterede situationen, som de skulle. Samarbejdet mellem vores mandskab og mandskabet på Marinehjemmeværnet var rigtig godt, og jeg vil gerne takke dem alle for deres indsats”, fortæller områdeleder for den operative afdeling, Jan Malev, som også var ombord på Marinehjemmeværnets skib. 

Mandskabet blev samlet efter hændelsen på brandstationen i Kalundborg, hvor både beredskabsdirektøren og områdelederen for den operative afdeling var til stede. I disse situationer har Vestsjællands Brandvæsen en procedure for, hvordan man får hjælp til at håndtere sådanne hændelser. Hvilket betød, at der blev tilkaldt kollegastøtte. 

Det er en ærgerlig situation, som vi godt kunne have undværet. Til gengæld er jeg stolt over, hvordan mandskabet har håndteret situationen. Der skal ikke være nogen tvivl om, at de har handlet professionelt”, siger beredskabsdirektør, Lars Karlsen. 

Vestsjællands Brandvæsen ser med stor alvor på hændelsen og har derfor igangsat en undersøgelse, således at lignende ulykker kan undgås i fremtiden. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0