AnnonceLuk annonce
Brandalarmer på asylcenter er ikke et stort problem

19-10-2016

Vestsjællands Brandvæsen har flere gange været kaldt til asylcentret, men problemet er ikke stort. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Flere borgere undrer sig over, at brandbiler med udrykning jævnligt kører til asylcentret på det tidligere sygehus i Kalundborg, men faktisk er det slet ikke så galt.

Flere borgere har henvendt sig til TV-Kalundborg fordi de undrer sig over, at der jævnligt er udrykning med brandbiler til asylcentret på det tidligere Kalundborg Sygehus, og at det efterfølgende ikke er nævnt i pressen. Men det er det ikke, fordi der slet ikke er så mange udrykninger til asylcenteret i Kalundborg sammenlignet med andre steder, såsom Novo, diverse plejehjem mm.

”Der er tale om såkaldte blinde alarmer, altså en brandmelding fra det automatiske brandalarmeringsudstyr, hvor der så alligevel ikke er brand, når vi kommer frem”, fortæller Jan Clausen, indsatsleder ved Vestsjællands Brandvæsen, og fortsætter, ”faktisk har vi været på asylcentret mindre end ti gange i år, og det er selvfølgelig ti gange for meget, men udstyret er meget følsomt, derfor er det faktisk slet ikke så galt”.

Beboerne på asylcentret i Kalundborg er familier med børn, og til sammenligning nævner Jan Clausen, at i Annebergparken i Nykøbing Sjælland, som er asylcenter for uledsagede unge, har brandbilerne kørt til hele 92 gange i år.

”Folk bemærker det nok mere, når vi kører til asylcentret, forbi vi kører lige igennem et stort boligområde, hvorimod der ikke er så mange, der bemærker noget, når vi kører til Novo sitet”, siger Jan Clausen.

Til sammenligning så har brandvæsnet siden januar i år, kørt til 31 blinde alarmer på Novo sitet, fortæller Jan Clausen.

Brandmeldingerne på asylcentret opstår typisk i forbindelse med madlavning i køkkenet, hvor der er placeret en såkaldt termoføler, som først udløser, når der bliver meget varmt i forbindelse med brand, men på gangarealer og soverum, er følerne en røgalarm, og når der er ’røg i køkkenet’ på grund af madlavning, og døren til køkkenet ikke er lukket, siver røg og damp ud i gangen, og aktiverer brandalarmen.

Hver gang Vestsjællands Brandvæsen kører til en blind alarm, sendes der en regning på godt 6.000 kr. til Røde Kors, som står for asylcentret.

Senest har et slukningstog fra Vestsjællands Brandvæsen været kaldt til asylcentret tirsdag sidst på eftermiddagen, hvor netop madlavning fik aktiveret alarmen.

Har du set vores nye side 'Bil-Bolig-Butik', KLIK HERKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0