AnnonceLuk annonce
Brand i mobiltelefon på plejecenter

13-02-2020

Af Jens Nielsen

Vestsjællands Brandvæsen blev onsdag eftermiddag kaldt til brand på Plejecenter Jernholtparken i Kalundborg, hvor der var gået ild i en mobiltelefon. Branden kunne have haft fatale følger for plejecentrets beboere.

Onsdag eftermiddag kl. 16.05 blev mandskab fra Kalundborgstationen under Vestsjællands Brandvæsen kaldt til en automatisk brandalarm på Plejecenter Jernholtparken på Røsnæsvej i Kalundborg.

I de fleste tilfælde er der blot tale om en "blind alarm", men onsdag var der brug for brandfolkene, der var nemlig gået ild i en mobiltelefon, der lå til ladning i en af beboernes lejlighed.

”Lejlighedens beboer sad i plejecentrets spisestue, mens telefonen lå til ladning i lejligheden. Telefonen er blevet overophedet, og der er gået ild i batteriet. Samtidig lå telefonen oven på noget papir, der også var gået ild i. Der er ingen tvivl om, at det automatiske brandalarmeringssystem har reddet os fra en større indsats, det kunne være gået rigtigt galt, hvis ilden først havde fået fat i bordet, så går det altså stærkt,” fortæller indsatsleder ved Vestsjællands Brandvæsen, Jesper Christensen.

Der var en del røg i lejligheden og på gangen, og brandfolkene fik luftet ud, inden de kunne forlade plejecentret igen.

Jesper Christensen opfordrer folk til at tænke sig om mht., hvor de lægger deres telefon til ladning, især om natten.

”Mange har deres telefon liggende til ladning om natten, både på madrassen eller oven på en bog, jeg vil gerne opfordre til at man tænker sig om mht., hvor telefonen ligger, hvis den skal lades om natten. Vælg eventuelt en lille bakke i glas eller metal, og husk også røgalarmen i soveværelset, for går der ild i en mobiltelefon, er det ikke sikkert man vågner af det, derimod risikerer man, at man dør af en røgforgiftning i stedet,” slutter indsatslederen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0