AnnonceLuk annonce
Botilbud lukker efter massiv kritik

08-12-2016

Siden 2008 har Lyngbo været lejet ind på Birkendegård uden for Kalundborg.

Af Jens Nielsen

Botilbuddet Lyngbo på Birkendegård ved Kalundborg lukker efter at være placeret under skærpet tilsyn af Socialtilsyn Øst.

Botilbuddet Lyngbo, uden for Kalundborg, har været kritiseret for at mangle uddannet personale og overdrive beboernes problemer, så stedet kunne sikre sig en fast millionindtægt. Nu lukker botilbuddet ved Kalundborg, skriver TV Øst på deres hjemmeside.

”Ankestyrelsen har fundet frem til, at Lyngbo ikke har ret til at drive botilbud efter serviceloven. Det vil sige, at stedet lukker”, siger Henriette Lindberg Poulsen, tilsynschef i Socialtilsyn Øst, til TV Øst, og hun fortsætter, ”Socialtilsynet har nemlig vurderet, at tilbuddet ikke har den fornødne kvalitet til at blive godkendt. Det er blandt andet begrundet med, at, tilbuddet levede ikke op til kvaliteten inden for målgruppe, metoder og resultater, organisation og ledelse og kompetencer”.

Tidligere dømte blandt medarbejderne

Botilbuddet blev tilbage i august 2014 placeret under skærpet tilsyn af Socialtilsyn Øst, efter TV2 Nyhederne kunne fortælle om en række kritisable forhold på stedet.

Lyngbo drev gennem en årrække flere såkaldte enkeltmandsinstitutioner, hvor kommuner mod betaling har placeret psykisk syge borgere med problemskabende adfærd. Men ifølge TV 2 overdrev stedet beboernes problemer. På den måde kunne Lyngbo holde på borgerne og sikre sig en fast millionindtægt.

Bliv tilmeldt vores nyhedsbrev og få en e-mail hvergang der er nyt på TV-Kalundborg.dk, KLIK HER

Botilbuddet har ligeledes været kritiseret for at mangle uddannet personale og i stedet have haft flere tidligere dømte blandt medarbejderne. Derfor rettede Socialtilsyn Øst en skarp kritik af stedet, oplyser TV Øst.

Botilbuddet Lyngbo er sat til officiel lukning den 1. februar 2017. Nu skal stedets beboere genhuses andre steder.

På hjemmesiden for bostedet Lyngbo står der: Lyngbo er et bo-tilbud til voksne ofte med massiv og kompleks psykiske problemstillinger. Vi arbejder med klienter som ikke kan profitere i det traditionelle behandlingsmiljø. Lyngbo´s målsætning er at få skabt udvikling og en stabil struktur hos den enkelte klient, for på sigt, at kunne begå sig ved egne ressourcer.

Nu er det tilsyneladende slut. Lyngbo startede i 2003 i Odsherred Kommune og siden 2008 har stedet været lejet ind i en lille del af Birkendegård uden for Kalundborg.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0