AnnonceLuk annonce
Borgmesteren foreslår videoovervågning

12-06-2019

Efter pinse var Kalundborg Havnepark i meget dårlig stand. Unge mennesker havde øget hærværk på parkens toiletter, og der lå skrald og glasskår i hele parken. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I går skrev TV-Kalundborg om, at Kalundborg Havnepark igen og igen bliver udsat for hærværk, og at – især unge – mennesker ikke kan finde ud af at rydde op efter sig. Derudover er der problemer med støj og knallertkørsel i havneparken. Det vil Kalundborg Kommune nu forsøge at gøre noget ved, og derfor har borgmester Martin Damm (V) her til morgen bedt om, at man i kommunen ser på, hvorvidt videoovervågning er en mulighed i havneparken.

Videoovervågning er en af de metoder, som mange borgere i Kalundborg ser som en løsning på, eller i hvert fald en del af en løsning på, at der bliver begået hærværk i havneparken, at der ligger skrald og glasskår alle vegne, at der er støj og knallertkørsel, og at en del mennesker generelt ikke føler sig trygge i Kalundborg Havnepark pga. de mange uroligheder. Det har Kalundborg Kommune nu taget til efterretning, og borgmester, Martin Damm (V) har derfor, her til morgen, efterspurgt, hvad kommunen kan gøre i forhold til at få videoovervågning i Kalundborg Havnepark.

”Vi har jo set på det samme svineri flere gange, og jeg har derfor, her til morgen, bedt om at få lavet et forslag til at kunne lave videoovervågning i havneparken. Vi skal selvfølgelig finde ud af, hvad det koster, og derudover er der naturligvis også de juridiske aspekter i det,” siger Martin Damm.

Overvågning målrettet ballademagere

Borgmesteren forsikrer dog, at man ikke skal føle sig overvåget, hvis man er en lovlydig borger, da videoovervågningen jo netop er målrettet dem, der begår hærværk og laver ballade i Kalundborg Havnepark. Forstået således, at man kun har interesse i at se på videoen, når der er ballade i havneparken.

”Det er jo målrettet mod dem, der laver hærværk, og ikke alle andre. Men hvis vi skal have et sted, hvor vi alle kan hygge os, må vi finde dem, der laver balladen først. Havneparken skal være et sted, hvor alle kan komme, og man skal føle sig tryg. Der skal ikke være grupper, der prøver at ødelægge det for andre,” siger Martin Damm.

Lad være med IKKE at gøre noget

Martin Damm opfordrer i øvrigt også alle borgere til at reagere, hvis de oplever at nogle laver hærværk, eller der på anden måde er ballade i det offentlige rum, i stedet for ikke at handle, som mange desværre vælger at gøre i dag.

”Ring til politiet i stedet for bare at se til. Sammen skal vi sikre, at Kalundborg Havnepark bliver et godt sted at være. Ja generelt alle vegne, flest mennesker vil jo trods alt det gode, og ikke det dårlige,” slutter han.

Læs også Hærværk og svineri i havneparkenFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0