AnnonceLuk annonce
Borgmester løber for den gode sag

14-03-2017

 GoRun Høng er lige om hjørnet.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Det tilbagevendende gratis gå- og løbeprojekt skal få alle i Høng og omegn til at gå, løbe og bevæge sig mere – og borgmester, Martin Damm, løber med på premieredagen den 25. marts.

Med mange stillesiddende arbejds- og fritidstimer ved den lille eller store skærm er det ekstra vigtigt at huske at bevæge sig hver dag. GoRun er et spritnyt, gratis gang- og løbekoncept, der gør det både nemt at komme i gang med at bevæge sig mere - og nemt at skabe sjov og hygge omkring den faste løbetur. GoRun Høng skydes i gang lørdag 25. marts kl. 10 ved Høng Hallen, hvor bl.a. borgmester i Kalundborg, Martin Damm (V) vil løbe med.

Alle kan være med

Kristine Ruus fra løbeklubben i Høng er lokal tovholder på GoRun Høng og glæder sig til at komme i gang.

"Vi har valgt at etablere GoRun her i Høng, fordi vi godt kunne tænke os at få nogle flere op af stolen - og fordi det er afgørende at gøre opmærksom på, hvor vigtigt det er at komme ud og røre sig. Vi tror, at GoRun er det lille puf, der skal til, så den enkelte oplever en fællesskabsfølelse og socialt samvær. Det kan være sværere at fastholde interessen, hvis man løber alene," siger Kristine Ruus.

Kommunen synliggør GoRun på mange af byens platforme

Kalundborg Kommune bakker det lokale gå- og løbeprojekt op.

”Der er flere grunde til, at vi gerne vil være med til at løfte GoRun i Høng. Tilbuddet er for alle. Det kræver ingen forudsætninger at være med, og derfor håber vi med dette tiltag at kunne nå andre end dem, der er vant til at være fysisk aktive. Der er god sundhedseffekt ved en gå tur og særligt, hvis det gentages jævnligt. Udover den fysiske sundhed, har vi i kommunen også fokus på den mentale trivsel. Og en af GoRuns styrker er jo netop at mødes med andre omkring en fysisk aktivitet," fortæller sundhedskonsulent i Kalundborg Kommune, Merete Mørch

Konkret omtaler Kalundborg Kommune GoRun Høng på kommunens hjemmeside og Facebook-side, opsætter plakater og uddeler flyers offentlige steder samt har fået politikere til at deltage i GoRun-premieren.

GoRun er foreløbig etableret i mere end 40 byer rundt i landet - og udover Høng er flere byer rundt i hele landet er på vej med GoRun. GoRun Høng er et af de nyeste skud på stammen i den efterhånden store GoRun-familie bestående af gratisløb rundt i hele landet. Det er ’Bevæg dig for livet’ - Løb under Dansk Atletik Forbund og DGI, der står bag projektet med Høng Løbeklub og Kalundborg Kommune som lokale arrangører. GoRun Høng er udover at være et vigtigt element i dansk idrætshistories største og mest ambitiøse projekt en del af en fælles mission, hvor DIF og DGI er gået sammen om at få flere danskere til at bevæge sig, en aktivitet, de lokale tovholdere ser frem til at bygge op til en endnu større aktivitet i Høng.

Fremover vil der være GoRun i Høng den sidste lørdag i hver måned kl. 10.

Fakta om GoRun

GoRun er et af de allerførste projekter i Dansk Atletik Forbunds og DGIs fælles motionsløbssatsning, Bevæg dig for livet - Løb. De enkelte GoRun organiseres lokalt i et samarbejde mellem primært kommunerne, DGIs landsdelskontorer og løbeklubberne. Det er gratis at deltage i GoRun, og målet er, at GoRun afvikles hver uge rundt i hele landet.

 Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0