AnnonceLuk annonce
Borgmester: Send trygt dit barn afsted

14-04-2020

Borgmester Martin Damm: Du kan trygt sende dit barn i skole og institution. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

De mindste børn skal begynde i institutioner og skoler igen på torsdag. Der er ingen grund til at være bekymret siger borgmester Martin Damm.

Udbruddet af coronavirus er under kontrol, og derfor vover regeringen at genåbne dele af Danmark. Et forsigtigt skridt ad gangen, og de små børn kommer først. Derfor åbner institutioner og skoler i Kalundborg Kommune igen på torsdag. Men over hele landet er der en lang række af forældre som er bekymrede for, om det nu er forsvarligt.

”Rigtigt mange er skræmt for vid og sans, hvis du har været derhjemme, og set pressemøder med folk i sort tøj tale om ligposer, og du har set gravemaskiner der laver massegrave i New York, og overfyldte hospitaler i Italien, hvis det er borgernes virkelighedsopfattelse, når du så sidder med dine to guldklumper, og har været isoleret fra den øvrige omverden, skal jeg sende dem afsted til det, så kan jeg godt forstå de er lidt angste, men det er ikke det der er tilfældet i Kalundborg Kommune,” fortæller borgmester Martin Damm, og fortsætter,

”Der er omkring 48.500 indbyggere i Kalundborg kommune, og ud af dem, er der i dag 2 personer indlagt på et sygehus med Covid-19, begge i alderen 65+, så der er ingen børn eller erhvervsaktive imellem dem der er indlagt, og det er godt, og det er fordi vi har taget alle mulige forholdsregler.”

Kalundborg Kommune er i gang med at implementere sundhedsstyrelsens anbefalinger på institutioner og skoler, om at holde afstand, mulighed for at vaske hænder og ekstra rengøring, så børnene trygt kan møde op på torsdag.

”Så lad os få det ned på et niveau hvor det hører hjemme, ikke at vi skal være tossedumme, og så give køb på alt, men det er virkeligheden i Kalundborg Kommune lige nu,” siger Martin Damm.

Der findes ikke et konkret tal for hvor mange borgere der er smittet med Covid-19 i Kalundborg Kommune lige nu, men statistisk set er der mellem 25 og 50, og deraf er der altså kun 2 personer som er indlagt på et sygehus.

”Det er ikke i New York man sender sit barn i skole, men i Kalundborg Kommune, og vi er privilegeret på den måde, at vi har mange daginstitutioner og skoler med god plads, så vi har nok nemmere ved at implementere sundhedsstyrelsens retningslinjer end så mange andre,” siger Martin Damm, der opfordrer forældrene til trygt at sende de mindste afsted på torsdag.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0