AnnonceLuk annonce
Borgernes tillid til politiet er steget markant

26-12-2018

Foto: Kim Matthäi Leland

Borgerne i Midt- og Vestsjælland er inden for det seneste år blevet mere trygge, og borgernes tillid til politiet er steget markant. Det viser Politiets Tryghedsundersøgelse for 2018, der netop er blevet offentliggjort.

89,0 % af borgerne i Midt- og Vestsjællands politikreds føler sig trygge i deres nabolag. Det viser politiets tryghedsundersøgelse for 2018. Det er syvende år i træk, at politiet gennemfører tryghedsundersøgelsen, der målerne borgernes tryghed og tillid til politiet. 

Politiinspektør Michael Flemming Rasmussen glæder sig over resultatet af tryghedsundersøgelsen:

”Jeg er rigtig glad for, at borgerne her i politikredsen føler sig endnu mere trygge end sidste år, og at de i stigende grad har tillid til, at politiet både kan og vil hjælpe dem, når de har brug for det. Vi har igennem de seneste knapt to år arbejdet målrettet med at gøre os så synlige og tilgængelige som muligt i alle dele af politikredsen, og der er meget der tyder på, at det er det, vores borgere nu kvitterer for. Resultatet af tryghedsundersøgelsen virker naturligvis meget motiverende på vores lokalbetjente, der gør alt, hvad de kan, for at være der, hvor borgerne er. De arbejder til fods, på cykel og som chauffører på politikredsens mobile politistation, som vil blive suppleret med en ny og mere moderne udgave i 2019.”   Samtidig glæder det politiinspektøren, at borgernes tillid til politiet er stigende: 

”Tillid er noget, man skal gøre sig fortjent til og dermed noget, man opbygger over tid. Ifølge undersøgelsen er tilliden steget markant i Midt- og Vestsjællands Politikreds, og det er et resultat, som vi er stolte af, men også ydmyge over for. Vi lever i en hektisk tid, hvor der er mange forventninger til hvor og hvornår politiet kan intervenere, og der vil altid kunne opstå situationer, hvor enderne ikke når sammen. Jeg kan imidlertid love, at vi også fremover vil gøre alt, hvad vi kan, for at leve op til borgernes berettigede forventninger.”  

Ud over den generelle tryghedsmåling i politikredsen bliver der også målt på den grundlæggende tryghed hos beboerne i særligt udsatte boligområder. Her oplever politikredsen ligeledes en stigning i trygheden. 

Om Politiets Tryghedsundersøgelse

Tryghedsundersøgelsen måler trygheden og tilliden til politiet i hele landet, i de 23 særligt udsatte boligområder, i de fem største byer og i de 12 politikredse. 

Rapporten er baseret på mere end 11.000 besvarelser, som er indsamlet fra 20. juni til 4. oktober 2018.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0