AnnonceLuk annonce
Borgerne i Kalundborg Kommune kan se frem til et løft

05-05-2020

Af Jens Nielsen

Regeringen, Venstre, Radikale Venstre, SF og Alternativet er enige om et nyt udligningssystem, som danner forudsætningerne for et Danmark i bedre balance. Borgerne i Kalundborg Kommune kan se frem til løft på især de fysiske rammer.

Med aftalen om en reform af udligningssystemet bliver der skabt et mere robust og enkelt udligningssystem, som giver stabilitet og forudsigelighed om de økonomiske rammer for kommunerne.

Kalundborg Kommune er blandt de kommuner som får tildelt mest, nemlig 129 millioner kroner hvert år. Beløbet består af 103 mio. kr. i selve udligningsordningen og et ekstraordinært finansieringstilskud på 26 mio. kr. Penge som indfases over en kort årrække.

Styr på økonomien

”Mange kommuner skal bruge de penge de får i udligning til at dække et hul i økonomien, dvs., at mange kommuner kan aflyse en ellers planlagt sparerunde, men i Kalundborg Kommune har vi styr på økonomien, så når vi får de her penge, så vil jo prøve at se hvor mange af de penge vi kan få omsat inden for de rammer vi nu engang er båndlagt på, så borgerne vil opleve det som et større løft end borgere i andre kommuner, for vi har ikke noget vi først skal rydde op i,” fortæller en tilfreds Martin Damm efter offentliggørelsen af den nye udligningsreform.

Kalundborg Kommune har i de seneste år brugt af kassebeholdningen til anlægsprojekter, bl.a. havneparken og den nye hal i Høng, og den udvikling kunne ikke bare fortsætte, men med penge fra det nye udligningssystem, er der mulighed for stadig at udvikle Kalundborg Kommune.

”Borgerne i Kalundborg Kommune vil kunne mærke det som et løft, især af de fysiske rammer, for det er nok der vi kan slippe afsted med at bruge pengene, andre steder er kommunen låst af statens lofter,” siger borgmester Martin Damm, og fortsætter,

”Det vigtigste er egentligt, at det her har jo bare været ’fugle på taget’, men når der nu er indgået en aftale, så bliver det jo til virkelighed, og det er egentligt det vigtigste, og så det, at de to store partier har aftalt det her, og at de ikke laver det om uden hinanden, så nu kan vi begynde at tænke lidt mere langsigtet.”


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0