AnnonceLuk annonce
Video: Borgerne har taget godt imod ny affaldssortering

06-02-2021

Tekst, foto og video: Jens Nielsen

Det er tre måneder siden at firmaet City Container overtog dagrenovationen i Kalundborg Kommune, og tre måneder siden, at borgerne skulle vænne sig til at sortere i flere fraktioner. Det går godt, lyder det fra City Container.

Den 1.november sidste år overtog City Container dagrenovationen i Kalundborg Kommune. Der er blevet indkøbt 12 helt nye og topmoderne skraldebiler til en samlet pris af 24 mio. kr., men det er ikke kun en ny farve på skraldebilerne som borgerne har skulle vænne sig til.

Samtidig indførte Kalundborg Kommune, at borgerne skulle sortere i flere affaldstyper og derfor skal have to skraldespande stående ved boligen. Den nye affaldsspand bruges til plastic, metal, papir og karton.

Omstillingen til at skulle sortere mere, har borgerne har taget godt imod, vurderer City Containers divisionsdirektør, René Højlund-Larsen.

”Vores medarbejdere har arbejdet mange timer her de første måneder for at få det hele til at gå op, men generelt går det rigtigt godt, vi er tilfredse og det er kommunen også,” fortæller René Højlund-Larsen, og fortsætter,

”Der er altid små udfordringer når man starter noget nyt, vi har fx set at enkelte borgere, sætter den forkerte beholder frem, men det retter sig hen ad vejen og borgerne er gode til at sortere deres affald.”

Større parathed

Der bliver mere og mere plasticaffald, og derfor kan det for nogle borgere være svært, at få plads til alt plasticaffald når beholderen kun tømmes hver 4. uge, men det vil der blive vurderet på løbende.

”Klimadebatten har gjort, at folks parathed er noget større end den har været, og det er jo ikke et spørgsmål om vi har lyst, vi skal sortere mere, det gælder alle landets kommuner, så kan man være enig eller uenighed,” siger René Højlund-Larsen.

Kompetente medarbejdere

Det er lykkedes City Container at fastholde de kompetente medarbejdere fra det tidligere firma som sørgede for tømning af dagrenovationen i Kalundborg, derudover er der ansat otte nye medarbejdere som søger for at tømme den nye affaldsbeholder med papir og plastic.

City Container har kontrakt med Kalundborg Kommune i fem år, med mulighed for forlængelse i yderligere to år.

De 12 nye skraldebiler, som alle er udstyret med to kamre, lige som de tidligere skraldebiler, læsser af på omlastestationen på Asnæsvej ved siden af genbrugsstationen. Herfra pakkes de enkelte affaldsfraktioner i containere som så køres til videre til forarbejdning eller forbrænding forskellige steder på Sjælland.

Biler vises frem

Når det igen bliver muligt at samles, vil City Container invitere interesserede borgere til at se de nye moderne skraldebiler, bl.a. for at aflive myten om, at alt affald blandes sammen i et rum.

På Kalundborg Kommunes hjemmeside kan borgerne se hvornår de forskellige affaldsbeholdere tømmes, ligesom der er mulighed for at tilmelde sig en sms-ordning, som informerer om hvornår skraldebilerne tømmer beholderene. Se mere - klik her


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0