AnnonceLuk annonce
Borgere og beredskab forbereder sig på højvande

04-01-2017

Borgerne kan hente sække og grus ved brandstationen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

DMI varsler om forhøjet vandstand flere steder i landet, bl.a. i Kalundborg Kommune. Vestsjællands Brandvæsen og borgerne forbereder sig på højvandet.

Der varsles om kraftig forhøjet vandstand i den sydlige del af Danmark, men også Kalundborg Kommune vil blive ramt, bl.a. området på Reersø og havnen i Kalundborg er udsat.

Mandskab fra Vestsjællands Brandvæsen har siden i morges været i gang med forberedelserne til en eventuel oversvømmelse, i Kalundborg Kommune ser det ud til at Reersø bliver hårdest ramt, og derfor opsættes et mobilt dige på Strandvejen i løbet af eftermiddagen. Umiddelbart er der ikke fare for det nordlige dige på Reersø, som brød sammen under stormen Bodil i 2013.

I Kalundborg vil det blive området omkring Vestre Havnevej og Rosengade som bliver værst ramt, og Vestsjællands Brandvæsen regner med at Vestre Havnevej bliver afspærret for trafik sidst på eftermiddagen.

Sandsække er klar

De borgere som har behov for sandsække til beskyttelse af deres boliger kan henvende sig flg. Steder,

Strandvejen ud fra Engvej, 4281 Gørlev/Reersø, Engstien 3-5, 4281 Gørlev/Reersø, Engvej 3, 4281 Gørlev/Reersø, Brandstationen i Gørlev, Agertoften 4, 4281 Gørlev og Rynkevangen 12-16, 4400 Kalundborg, oplyser Kalundborg Kommune

Højvandet forventes, i følge DMI, at indtræffe omkring klokken 19 ved Bornholm og de østvendte kyster på Sjælland, i det sydfynske øhav cirka ved midnat og i Lillebælt, herunder også Reersø og Kalundborg, cirka klokken 03.

Offentligheden opfordres til under højvandet at undgå al unødig færdsel i de kystområder, der risikerer at blive oversvømmet, skriver politiet i en pressemeddelelse.

TV-Kalundborg følger udviklingenKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0