AnnonceLuk annonce
Borgere: Politiet kørte uansvarligt

31-08-2016

En politibil kørte galt under udrykning mandag eftermiddag. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

En patruljevogn under udrykning kørte mandag galt i krydset ved det tidligere Carmen i Kalundborg. Patruljevognen kørte i høj fart og ramte en personbil.

Patruljevognen, der mandag eftermiddag kørte galt under fuld udrykning i krydset ved krydset Hareskovvej/Asnæsvej ved det tidligere Carmen i Kalundborg, bliver flere steder fra kritiseret for ikke at have set sig ordentlig for samt for at have kørt alt for stærkt.

Ingen kom til skade, men der skete store materielle skader på politibilen, da den mandag eftermiddag lige midt i myldertiden ramte ind i en personbil med en kvinde ved rettet. Patruljevognen var med udrykning på vej ud af byen, i krydset Hareskovvej/Asnæsvej holder en kvinde i en personbil og blinker til venstre. Hun kommer også fra Kalundborg by. Patruljevognen trækker ud og kører venstre om, ulykken sker, da kvinden i den forreste af bilerne drejer til venstre, og patruljevognen kører ind i den.

En hel del borgere så ulykken, og hvordan patruljevognen kørte i meget høj fart af sted, og mange er enige om, at politiet kørte uansvarligt. Bl.a. en lokal lastbilchauffør, der sad i sin lastbil på en parkeringsplads lige ved vejen, undrede sig over patruljevognens kørsel.

”Jeg kører lastbil, og var lige svinget ind på en p-plads og havde parkeret lastbilen til fyraften. Jeg sad og ordnede papirer, da jeg hørte udrykningen. Lidt efter ser jeg en politibil for fulde gardiner blæse forbi, mod kørselsretningen. Da begge sydgående spor (ligeud og venstresvingsbanen) er fyldt op med biler. Hele sydhavnsvej er fyldt op som den plejer på den tid. Jeg når lige at tænke, at det går alt for stærkt, og det går garanteret galt i krydset, med den fart. Og så hører jeg et brag, og tænker ’åh nej’. Jeg kan ikke se hvad der er sket, da nogle kraner og containere skygger for selve krydset. Men kan se, at krydset er gået i sort, og at trafikken er gået helt i stå. Jeg så altså ikke selve påkørslen, men jeg så derimod den vanvittige kørsel på sydhavnsvej, og sidder og tænker meget over det på vejen hjem i bilen. At havde jeg kørt min tredje tur den dag, var det måske mig, de havde ramt i krydset, og så var det gået meget værre til - med en stor lastbil fyldt med giftige kemikalier,” fortæller lastbilchaufføren (chaufføren ønsker ikke at få sit navn nævnt, men navnet er bekendt af redaktionen).

Som altid, når politiet er involveret i bl.a. færdselsulykker, er det Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der skal efterforske sagen og finde ud af, hvad der gik galt.

På politiets hjemmeside står flg.:

Det går ofte hurtigt, når politiet sætter gang i hornet og de blå lygter på taget af patruljevognene eller på motorcyklerne og kører udrykningskørsel. For et eller andet sted er der mennesker, der har akut behov for politiets hjælp eller også er der en kriminel på flugt, som skal standses.

Politiopgaven skal stadig være så betydningsfuld og haste så meget, at det for en stund kan blive nødvendigt at tilsidesætte færdselsreglerne for det køretøj, der er på vej til opgaven.

Føreren af patruljevognen eller motorcyklen vil altid være den ansvarlige, så han eller hun skal vurdere trafiksituationen, bebyggelsestætheden, egne evner bag et rat og tage højde for, at han eller hun samt andre trafikanter bliver psykisk påvirket af udrykningskørsel på grund af farten, lyden fra hornet og de blå blink fra lygterne.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0