AnnonceLuk annonce
Boligselskab inviterer lejerne til 70-års jubilæum

29-08-2018

I forbindelse med 70-års jubilæet er der fremstillet et flot jubilæumsskrift om boligselskabets mange afdelinger. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Almennyttige Boligselskab (KAB) har 70-års jubilæum. Derfor er beboerne inviteret til stor fest på søndag med masser af underholdning.

Kalundborg Almennyttige Boligselskab tog sin begyndelse for 70 år siden, d. 6. juli 1948 på rådhuset i Kalundborg. En måned senere var entreprenørerne i gang med den første afdeling, Klosterparken.

KAB har siden haft et voldsomt vokseværk og har i dag 11 afdelinger fordelt på 1053 lejemål.

Et brag af en fest

De mange beboere i de 11 afdelinger er inviteret til et brag af en jubilæumsfest nu på søndag, hvor der både er optræden af cirkus, Kalles store Trommeshow og Mek Pek og Habbasutterne. Det hele sluttes af med musik fra det lokale band Good Stuff.

”Vi har valgt at holde en fest for beboerne i stedet for en reception, for der kommer beboerne nemlig ikke, og det er jo dem det hele handler om,” fortæller Richard Poulsen, som de sidste 41 år har været formand for KAB.

Da han overtog formandsposten efter den daværende borgmester Jørgen Hagemann-Petersen, var der kun tre afdelinger, nemlig Klosterparken, Nyvænget og Skydebanevænget. I dag tæller de 11 afdelinger alt fra store rummelige lejligheder, over rækkehuse, ungdomsboliger, panorama lejligheder direkte på kystlinjen, til små bymiljøer og byggeri på åbne marker.

Jubilæumsskrift

I forbindelse med 70-års jubilæet er der fremstillet et flot jubilæumsskrift som i tekst og billeder fortæller om hver enkelt afdeling, bl.a. er der en lille historie til hver afdeling om hvor navnet kommer fra. Om Skydebanevænget står der fx,

”Skydebanevænget blev anlagt på et smukt kuperet grønt areal, hvor der tidligere var skydebaner. Man skød fra Møllebakken, hen over nuværende Nørre Alle, som ikke eksisterede på daværende tidspunkt.”

Klar med udvidelser

Selv om KAB nu er blevet 70 år gammel er der stadig masser af visioner i boligselskabet, bl.a. er der lavet tegninger til 30 familieboliger, Tornsbjerg, som skal opføres på Herredsåsen, og inden længe går byggeriet af et 400 kvadratmeter aktivitetshus i gang, som bygges på kanten af Sct. Olaiparkens grønne område.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0