AnnonceLuk annonce
Bogklubberne for børn er tilbage

15-07-2020

Bogklubberne for børn er tilbage på Kalundborg Biblioteker, nu også på Høng Bibliotek. Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Bogklubberne for børn er tilbage på biblioteket – nu også på Høng Bibliotek.

Man kan nu tilmelde sig Kalundborg Bibliotekers populære bogklubber for børn – og i denne sæson byder også Høng Bibliotek velkommen til masser af bogsnak og hygge.

Bogklubberne i Gørlev og Kalundborg har kørt det sidste halvandet år en gang om måneden, og hver gang har der har været godt med snak omkring bordet. Børnebibliotekarerne fortæller om forskellige genrer og anbefaler bøger, og så vælges der en eller flere bøger fra gang til gang. 

”Nogle gange læser alle den samme bog og andre gange læses flere forskellige, og så anmelder børnene dem for hinanden. Der er altid åbent for gode ideer, f.eks. Tegn & Gæt med kendte personer fra bøgerne, pizzaaften med en film, der også findes som bog eller simpelthen bare pakkeleg, når det er ved at være jul. Det er drønhyggeligt at være med, og der er plads til både den meget læsende og den ikke så læsende, bare man er glad for gode historier. Der afsluttes selvfølgelig hver gang med højtlæsning og meget ofte et stykke hjemmelavet kage,” fortæller Frederikke Markussen, bibliotekar ved Kalundborg Biblioteker.

Boghapserne indtager Høng Bibliotek

Den nye bogklub i Høng hedder Boghapserne, og starter op torsdag den 3. sept. og løber herefter den første torsdag i måneden til og med december. 

”Boghapserne får en goodiebag til at starte op på, med en bog, et fint bogmærke, lidt knas og en spændende overraskelse. Der vil være masser af hygge og bogsnak på programmet også i Høng, og som en bonus kommer Boghapserne til at sidde i det helt nyindrettede børnebibliotek. Det bliver så skønt,” siger Frederikke Markussen. 

Besøg af forfatter Jan Kjær

Høng Bibliotek får endvidere besøg af forfatter Jan Kjær til et fælles arrangement, hvor alle Kalundborg Bibliotekers bogklubber er inviteret med. Jan Kjær arbejder som illustrator og forfatter, og leverer således ofte både tekst og billeder, når han fortæller sine historier. Han skriver og tegner dagen lang, og siden debuten i 2004 er det blevet til 53 bøger og udgivelser i 15 lande, bl.a. har han skrevet Nomerne og Taynikma bøgerne.

Jan Kjær kommer til Høng Bibliotek lørdag den 5. september, hvor han fortæller om sine bøger, om at tegne og om, hvordan han finder inspiration til sine bøger. ”Vi skal også selv lære at tegne, imens vi snakker om bøger. Det bliver hyggeligt,” slutter Frederikke Markussen.

Børnebibliotekarerne glæder sig til at komme i gang med klubberne igen, og til at mødes med en masse historie- og læseglade børn i både Høng, Gørlev og Kalundborg. Bogklubberne er for de 9-14-årige, og det er ganske gratis at være med. Mere info om datoer samt tilmelding sker via Kalundborg Bibliotekers hjemmeside.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0