AnnonceLuk annonce
Børn løber for børn

07-04-2017

På Røsnæs Skole blev der fredag løbet Rynkebyløb for at samle ind til børn med kritiske lungesygdomme. Foto: Gitte Korsgaard

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Røsnæs Skole deltog, som den eneste skole i Kalundborg, i går i Team Rynkeby Skoleløbet, som er et motions- og velgørenhedsløb, hvor skoleelever fra Danmark, Sverige, Norge og Finland løber til fordel for børn med kritiske sygdomme. I År er det kritiske lungesygdomme, der løbes for.

Røsnæs Skole var den eneste skole, der deltog i løbet, der organiseres af Team Rynkeby Fonden, og blev afviklet på alle skoler, der havde tilmeldt sig, fredag den 7. april 2017 – fredagen før påskeferien.

Ved at deltage i Team Rynkeby Skoleløbet, gør eleverne ikke alene noget godt for sig selv. De bliver også en del af et stort, nordisk fællesskab, der på tværs af klasser, skoler og landegrænser er med til at gøre en mærkbar forskel for børn med kritiske sygdomme. Inden løbet har eleverne mulighed for at indgå mikrosponsorater med familie, venner og lokale erhvervsdrivende, der opfordres til at give et beskedent beløb (fx 2 kroner) per omgang eller kilometer, den enkelte elev løber i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet.

På Røsnæs Skole deltog hele skolen på nær 3. klasse, der var af sted på Musisk Skole til ’Sangens Dag’. Børnene varmede op sammen med skoleleder Annette Bønlykke, og løb derefter flittigt på boldbanen, runde efter runde for at samle penge ind til det gode formål. Carsten Nielsen og Alex Christensen, der begge skal cykle for Team Rynkeby Holbæk var sammen med børnene på boldbanen, hvor der blev løbet mange km.

Pengene indbetales elektronisk direkte til Team Rynkeby Fonden, der donerer dem ubeskåret til Børnelungefonden i Danmark. Børnelungefonden forpligter sig til at bruge mindst 70 pct. af de indsamlede midler fra Team Rynkeby Skoleløbet til forskning i kritiske lungesygdomme blandt børn. De øvrige penge går til aktiviteter for de lungesyge børn og deres familier samt oplysning og information.

I Sverige, Norge og Finland doneres pengene ubeskåret til lokale børnekræftorganisationer.

En del af undervisningen

Team Rynkeby Fonden ønsker samtidig at gøre det muligt for skolerne at benytte deres deltagelse i Team Rynkeby Skoleløbet som afsæt til et undervisningsforløb om kritisk sygdom blandt børn – sygdomme der kan gøre det svært for børnene at deltage i fællesskabet i skolen, og i værste fald være livstruende.

Derfor har Team Rynkeby Fonden i samarbejde med de lokale samarbejdsorganisationer i hvert enkelt land udviklet et mindre undervisningsforløb målrettet forskellige alderstrin, som lærerne frit kan benytte i undervisningen.

Rynkeby Foods A/S dækker alle omkostninger i Team Rynkeby Fonden, og derfor er det gratis for skolerne at deltage i Team Rynkeby Skoleløbet.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0