AnnonceLuk annonce
Blokade ved Asnæsværket

09-10-2018

Stilladsarbejdere fra Vestsjællands Stilladsklub blokerede indgangen til byggepladsen på Asnæsværket tirsdag morgen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Omkring 60 stilladsarbejdere blokerede tirsdag morgen adgangen til byggepladsen ved Asnæsværket. Problemet er et polsk stilladsfirma som ikke vil fremvise lønsedler.

Stilladsarbejdere fra Vestsjællands Stilladsklub var tirsdag morgen mødt op til en faglig aktion ved Asnæsværket.

Ifølge stilladsklubben arbejder det polske stilladsfirma In-Tech på byggepladsen, hvor den nye blok 6 opføres, og de polske stilladsarbejdere vil ikke fremvise hverken lønsedler eller kursusbeviser, derfor blev de polske stilladsarbejdere nægtet adgang til byggepladsen.

”Vi har været i dialog med firmaet siden maj uden at komme et skridt videre, derfor blokerer vi nu adgangen for deres medarbejdere,” fortæller Jeppe Rasmussen, bestyrelsesmedlem i Vestsjællands Stilladsklub.

De danske stilladsarbejdere håber på en dialog med det polske firma i løbet i af dagen, ellers vil blokaden fortsætte.

Det er det svenske firma Valmet som har byggeriet af Asnæsværkets Blok 6 i hovedentreprise, og det er dem som har lavet aftale med det polske stilladsfirma.

Vestsjællands Stilladsklub tror også at der er udenlandske håndværkere på byggepladsen fra andre faggrupper som heller ikke har ordnede forhold, men det har de endnu ikke bevis for.

I følge 3F er der tale om en ulovlig arbejdsnedlæggelse.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0