AnnonceLuk annonce
Blokade ophævet – afventer møde mellem stilladsfirma og 3F

10-10-2018

Medlemmer af Vestsjællands Stilladsklub blokerede tirsdag morgen indgangen ved Asnæsværket for en gruppe polske stilladsarbejdere. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Blokaden ved Asnæsværket, af et polsk stilladsfirma, tirsdag morgen, er indtil videre ophævet. Stilladsarbejderne afventer nu et møde mellem det polske stilladsfirma og 3F, torsdag.

Tirsdag morgen blokerede op mod 60 stilladsarbejdere fra Vestsjællands Stilladsklub indgangen for stilladsarbejdere fra det polske stilladsfirma In-Tech, til byggepladsen på Asnæsværket hvor Blok 6 opføres, et projekt til 1,2 milliarder kroner.

Trods gentagne henvendelser, har det polske firma ikke ønsket at bevise over for Vestsjællands Stilladsklub, at de overholder danske sikkerhedskrav og overenskomster.

Stilladsarbejderne har nu stoppet blokaden efter et møde med Ørsted tirsdag eftermiddag, men er klar til endnu en aktion hvis ikke der kommer beviser på bordet.

”Vi mødtes tirsdag eftermiddag med repræsentanter fra Ørsted og med 3F på sidelinjen,” fortæller Jeppe Rasmussen, bestyrelsesmedlem i Vestsjællands Stilladsklub, og fortsætter,

”Ørsted var uforståelige for vores aktion og fralagde sig ansvaret, de mener ikke at det er deres pligt at sørge for at en række udenlandske underentreprenører har overenskomst.”

Det polske stilladsfirma og 3F mødes torsdag og Vestsjællands Stilladsklub venter på udfaldet af det møde, men er klar til igen at tromme folk sammen til endnu en blokade.

Jeppe Rasmussen oplyser også at der tirsdag blev opsat stillads på byggepladsen af andre faggrupper da de polske stilladsarbejdere stod uden for porten, og omkring kl. 16 skete der et uheld på byggepladsen hvor der blev tilkaldt en ambulance og en akutbil. Om uheldet har noget med stilladsarbejdet at gøre vides ikke, Midt- og Vestsjællands Politi har ikke noteret hændelsen på døgnrapporten, hvilket tyder på at det ikke har været alvorligt.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0