AnnonceLuk annonce
Sundhedsvæsenet rykker ind i borgernes hjem

24-12-2016

Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Kommune og Holbæk Sygehus genindfører nu et mobilt team af bioanalytikere, der fra årsskiftet rykker ud for at tage blodprøver hos de borgere, der har svært ved at komme til Sundheds- og Akuthuset.

Kalundborgs mobile blodprøvetagning retter sig mod de svageste borgere og er endnu en byggesten i det nære sundhedsvæsen.

”Nu rykker vi helt ud i borgernes hjem og det, synes jeg, er den helt rigtige vej. Det, der ikke er svært, skal være nært, plejer jeg at sige,” siger Peter Jacobsen (DF), formand for Ældre- og Sundhedsudvalget.

Mobil blodprøvetagning blev afprøvet tidligere, men lukket ned igen. Nu har Kalundborg Kommune i forbindelse med det seneste budget besluttet at gøre ordningen permanent. Det er endnu et vigtigt skridt i udviklingen af det nære sundhedsvæsen, som kommune og region arbejder tæt sammen om.

Først ud på plejecentre

I første omgang vil borgere på plejecentre blive omfattet af muligheden for at få foretaget blodprøver i eget hjem. Fra marts vil tilbuddet også gælde andre borgere, de sygeste og svageste. Beslutningen skaber glæde hos både læger, bioanalytikere og de ældre.

”Det er en gave, at blodprøvetagning på plejecentre og i hjemmene for ældre og svage medborgere genindføres. Det viser, at Kalundborg Kommune har fokus på at reducere ulighed i sundhed,” siger Claus Bache, formand for de praktiserende læger i Kalundborg Kommune.

Jane Brandt, der er ledende bioanalytiker i Sundheds- og Akuthuset i Kalundborg bakker op:

”Vi ser jo borgerne, det her handler om, og der er ingen tvivl om, at den mobile service er meget efterspurgt. Det vil give en langt mere værdig behandling, ligesom vi i højere grad kan sikre en rettidig behandling.”

Det er et mål for Kalundborg Kommune, at borgerne oplever sammenhæng i den samlede pleje og behandling, og det vil den nye mobile service være med til at understøtte. Formanden for den lokale afdeling af Ældresagen er enig:

”Det har været en hjertesag for os at få ordningen med mobil blodprøvetagning tilbage. Den har været meget efterspurgt, så jeg er rigtig glad for, at det nu lykkes,” siger Anders Villadsen, formand for Ældrerådet i Kalundborg.

Fakta om den mobile blodprøvetagning i Kalundborg Kommune:

  • 'Blodprøve i eget hjem' omfatter blodprøver og EKG.
  • Ordningen træder i kraft fra årsskiftet. Ordningen er forbeholdt borgere på de kommunale plejecentre, hvor blodprøverne vil blive taget på en fast ugedag. Fra marts vil ordningen også omfatte immobile eller sengeliggende patienter i eget hjem, som kun med stort besvær vil kunne nå frem til egen læge eller et ambulatorium i forbindelse med blodprøvetagningen. Ordningen dækker ikke borgere på Sejerø.
  • Ordningen finansieres af Kalundborg Kommune og er et samarbejde med Holbæk Sygehus, Klinisk biokemisk afdeling, Kalundborg Sundheds- og Akuthus.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0