AnnonceLuk annonce
Bliver der festival i Kalundborg til sommer?

27-04-2021

Styregruppen for Kalundborg Rock'er skal afgøre, på et møde i næste uge, om det er muligt at afholde Kalundborg Rock'er til august i år. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lige pt. ved styregruppen bag Kalundborg Rock’er ikke, om det lader sig gøre, at gennemføre festivalen på Gisseløre til sommer. De afventer endnu udmeldinger fra regeringen, men styregruppen afholder møde i begyndelsen af maj, hvor de skal beslutte, hvad der kan lade sig gøre, hvis restriktionerne grundet COVID-19 tillader, at der afholdes festival.

I fredags meldte en ekspertgruppe ud omkring festival-anbefalinger, og bliver det, som de mener, man bør gøre, vil det være muligt at afholde Kalundborg Rock’er på Gisseløre til sommer, hvis økonomien er til det. Styregruppen bag Kalundborg Rock’er skal fx vurdere, hvorvidt der er råd til at skulle inddele festivalen i flere sektioner med fx max 2.000 publikummer i hver, hvor af alle skal have helt samme vilkår for at se scenen, høre musikken, spise, drikke, benytte toiletfaciliteter osv. Styregruppen holder derfor møde den 5. maj, hvor det afgøres, hvad der er penge til og hvad der lader sig gøre. 

Johnny Elmelund, der er presseansvarlig for Kalundborg Rock’er vil dog se kulturministerens endelige udmelding, før han tør tro på, at det lader sig gøre at etablere en mere eller mindre normal festival i Kalundborg til august. 

”Vi mødes på onsdag i næste uge i håbet om, at regeringen har meldt noget helt konkret ud, og dermed har nogle fuldstændige retningslinjer for festivaler. Vi er nødt til at have noget helt konkret at arbejde ud fra, og så skal vi finde ud af, om det er økonomisk forsvarligt at afholde en festival og ikke mindst, om det kan lade sig gøre,” fortæller Johnny Elmelund, og fortsætter: ”Men det er da umiddelbart positivt, at Kalundborg Rock’er ligger så sent, som den gør, men det vil stadig kræve en masse nye tiltag på festivalen, og de vil koste penge. Vi skal ikke ud i at lave noget med hovedet under armen, fordi vi higer efter at afholde festival, og så har vi efterfølgende tre klubber der går konkurs, fordi vi har underskud. Men det er da klart en fordel, at vi er en mindre festival, og ikke har campingområde, men derfor skal vi fx alligevel vide præcis, hvor mange, der deltager, herunder også børn. Tidligere lukkede vi børn ind gratis, og vi vidste ikke helt, hvor mange børn, der blev taget med af forældre, bedsteforældre osv. Det duer ikke længere. Der vil blive store ekstraomkostninger for os uanset, for der er mange hensyn at tage og nye tiltag, der koster 

Hvis det ender med, at der bliver en Kalundborg Rock'er til august i år, men at et af vilkårene bliver, at man skal dele festivalen op i sektioner, vil det blive nødvendigt at booke billetter til både børn og voksne således, at styregruppen ved, hvor mange, der deltager i festivalen. Der vil derfor være en tidligere deadline for køb af billetter, og ligeså bliver det ikke muligt at købe billet ved indgangen, som man har kunne alle de tidligere år.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0