AnnonceLuk annonce
Blev klogere på hjertestartere i Brugsen

05-09-2020

Af Jens Nielsen

Dagli’Brugsen Raklev havde fredag eftermiddag inviteret Grill stand-up og hjertestarter-demonstration, omkring 50 lokale borgere mødte op og blev klogere på hjertestop, livreddende førstehjælp og hjertestartere.

På grund af coronasituationen var den årlige grillfest hos Dagli’Brugsen Raklev aflyst, men uddeler Jan Thylkjær ændrede i stedet arrangementet til et udendørs Grill stand-up, hvor det aktive butiksråd serverede grillpølser og kold fadøl, og så var Mark Russel fra det lokale firma SafetyGroup, inviteret til at fortælle om førstehjælp og hjertestartere.

Der findes rigtigt mange hjertestartere i Raklev området, og mange af Brugsens kunder har efterspurgt et kursus og information i brugen af dem, derfor havde Brugsen, i samarbejde med Grundejerforeningen Lærkebakken, inviteret Mark Russel fra Kalundborg, som er en af Danmarks mest erfarne førstehjælpsinstruktører, til at komme forbi og dele ud af sin viden.

Mange havde spørgsmål til både førstehjælp og hjertestartede, og ingen tvivl om, at alle var meget klogere efter gennemgangen.

Mark Russel opfordrede i øvrigt alle til at melde sig som hjerteløber, dem er der 86.000 af på landsplan, folk som bliver kaldt når der er en borger som har fået et hjertestop indenfor en radius af 1,8 km.

”Man behøver ikke at være uddannet førstehjælper, de 20 nærmeste bliver kaldt, og der vil altid være noget man kan hjælpe med, fx at vise vej for ambulancen eller berolige eventuelt pårørende,” sagde Mark Russel.

Man tilmelder sig som hjerteløber ved at hente app’en hjerteløber på sin telefon.

TrygFonden Hjerteløber organiserer frivillige, som melder sig til at yde hjertelungeredning og bringe hjertestartere ud, når der er hjertestop i nærheden. Hjerteløberprojektet er en ordning, der skal give flere chancen for at overleve hjertestop uden for hospital i Danmark. I dag får ca. 5.400 danskere hjertestop uden for hospital hvert år. 16 procent af dem overlever.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0