AnnonceLuk annonce
Biotekmesterskab i Kalundborg 

15-01-2019

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

For øjeblikket arbejder elever i 2. og 3.g. på ungdomsuddannelser over hele Sjælland – fra København til Ringsted – fokuseret med cases inden for bioteknologi. De forbereder sig til at skulle deltage i Biotekmesterskaberne – det første nogensinde. 

Det er partnerskaberne Knowledge Hub Zealand og Kalundborg Rekrutteringsalliance der, i samarbejde med bl.a. Novo Nordisk, Novozymes, Equinor Refining Denmark, Kalundborg Forsyning, Lundbeck og Professionshøjskolen Absalon, står bag Biotekmesterskaberne. Elevernes forberedelser kulminerer ved en event den 23. januar i Kalundborg, hvor eleverne skal dyste om den fornemme titel. 

Fokus på uddannelse og karrieremuligheder

Formålet med eventen er først og fremmest at sætte fokus på de mange spændende uddannelses- og karrieremuligheder inden for Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM), herunder bioteknologi, i Produktionsdanmark. Biotekmesterskaberne er tænkt som et bidrag til løsningen på den nationale mangel på STEM-kompetencer. En udfordring, der kun bliver yderligere forstærket for virksomheder, der har forretningsaktiviteter langt væk fra København og de store uddannelsesbyer i Danmark. Vel at mærke forretningskritiske aktiviteter, hvor tiltrækning af den nødvendige højtspecialiserede arbejdskraft er helt afgørende. 

I Kalundborg ligger Skandinaviens største biotekproduktion. Her finder man blandt andet verdens største insulinfabrik, verdens største enzymproduktion og Danmarks største raffinaderi. Virksomhederne i byen inkluderer Novo Nordisk, Novozymes, Equinor Refining Denmark, Ørsted og Unibio. 

Produktionsdanmark i øjenhøjde 

Novo Nordisk er medarrangør og sponsor på eventen – og det er der en særlig grund til, fortæller Michael Hallgren, Produktionsdirektør, Novo Nordisk Kalundborg: 

”Biotekmesterskaberne er et vigtigt element ift. at synliggøre de mange spændende uddannelses-og karrieremuligheder inden for STEM og særligt bioteknologi overfor en målgruppe, der snart skal vælge uddannelsesvej. Særligt vil vi med Biotekmesterskaberne gerne gøre opmærksom på mulighederne i Produktions Danmark, der traditionelt ikke er så eksponeret blandt de unge, som fx udviklingsområdet er,” siger han.

Omkring 450 elever samt deres undervisere er tilmeldt eventen med cases. Der vil være ca. 20 korte oplæg fra grupper af 2-5 studerende, hver på vegne af hele deres klasse. Resten af klassen deltager som tilskuere – for moralsk støtte og som heppekor. Dommerpanelet består af repræsentanter fra de arrangerende virksomheder og partnerskaber. 

Flagskip for Biotekbyen 

Arrangørerne bag eventen har planer om, at Biotekmesterskaberne kan blive en slags flagship for Kalundborg. Projektchef for Knowledge Hub Zealand og en af kræfterne bag eventen, Christian Beenfeldt siger: 

”Vi er meget glade for den store opbakning fra undervisere, elever samt industrien i Biotekbyen. Det viser, at vi har ramt et konkret behov. Målet er, at eventen fremover kan blive et landsdækkende initiativ, der kan samle de unge og inspirere deres interesse for en uddannelse og karriere indenfor biovidenskaberne eller naturvidenskab,” udtaler han.

Se evt. mere på www.biotekmester.dk, hvor du bl.a. finder programmet for dagen, lister over deltagende skoler, samt de fem cases, eleverne skal dyste i. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0