AnnonceLuk annonce
Billigere fjernvarme

01-11-2020

Af Jens Nielsen

Den faste afgift sættes ned med 10 procent på Hvidebæk Fjernvarmeværk, og dermed får borgerne i Rørby og Ubby/Jerslev den billigste fjernvarme i kommunen.

I mange år var fjernvarme fra Hvidebæk Fjernvarmeværk blandt landets dyreste, men prisen er blevet sænket af flere gange og nu er bestyrelsen blevet enige om igen at sænke prisen.

”Vi er blevet enige om at sænke den faste afgift med 10 procent, så gennemsnitsprisen for at varme et standardhus på 130 kvadratmeter op, bliver på 11.800 kr.,” fortæller Jakob Beck Jensen, som sidder i bestyrelsen i Hvidebæk Fjernvarmeværk, og han forsætter,

”Vi ligger nu væsentligt under gennemsnittet for samtlige fjernvarmeværker i hele landet, og er også billigere end Kalundborg Forsyning, faktisk er vi suverænt de billigste i hele Kalundborg Kommune.”

Hvidebæk Fjernvarmeværk fik skiftet hele kedlen i 2018 til en pris af 29 mio. kr., driften kører rigtigt godt, solvarmeanlægget bag varmeværket bidrager godt til det positive resultat, og det kommer nu forbrugerne til gode.

Hvidebæk Fjernvarmeværk fyrer med halm, som er 100 procent bæredygtig biomasse.

Nye investeringer

Fjernvarmeværket investerer i den nærmeste fremtid i nye målere til 2,8 mio. kr., penge som løbende er sat til side, og der er også sat 1,2 mio. kr. til side til fremtidige investeringer i udskiftning af rørledningerne.

”Alt i alt er det meget positivt, det er svært at få armene ned,” siger Jakob Beck Jensen.

Tilslutningskampagne

I starten af det nye år kommer Hvidebæk Fjernvarmeværk med et tilslutningskampagne med et rigtigt godt tilbud, efter at regeringen har meldt ud, at dem med olie- og gasfyr skal kikke sig om efter andre varmekilder.

"Der er en del huse i området som har elvarme, og med et godt tilbud fra fjernvarmeværket og tilskud fra regeringen, så er vi absolut konkurrencedygtigt i forhold til andre former for opvarmning," siger Jakob Beck Jensen.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0