AnnonceLuk annonce
Billedserie: Tung løfte opgave bliver forsinket

26-02-2020

Opgaven med at fjerne de fire store skorstene kommer til at tage længere tid en først beregnet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Opgaven med at fjerne de fire 30 meter høje skorstene ved Kalundborghallen, bliver forsinket i forhold til den oprindelige plan. J. Hagemann-Petersens Allé vil derfor også være afspærret en stor del af torsdagen.

Tidlig onsdag morgen kørte to store mobilkraner ind i Kalundborg og omkring kl. 9 var de klar til at starte på opgaven med at fjerne de fire store skorstene, som står ved Kalundborghallen.

Skorstenene er fra slutningen af 70’erne og på grund af tidens tand og tæring, er det ikke længere forsvarligt at have dem stående, derfor har Kalundborg Forsyning bestilt Esbjergfirmaet Stellcon, som er eksperter i stålskorstene, om at fjerne de fire skorstene.

Omkring middag var den første skorsten lagt ned og omkring kl. 15.30 lå endnu en skorsten på jorden.

Stellcon havde regnet med at alle fire skorstene kunne være lagt ned i løbet af onsdagen, men det når de ikke. Det skyldes bl.a. at de bolte som skorstenen er spændt fast med, er tæret, og skal fjernes med en skærebrænder, og det tager længere tid.

De to kranførere har været i gang siden kl. 4 onsdag morgen, derfor er det ikke forsvarligt at fortsætte til langt ud på aftenen, så den ene skorsten bliver først fjernet torsdag morgen.

Efterfølgende skal alle fire skorstene skæres ud og køres væk på blokvogne. Det vil vare det meste af torsdagen, derfor vil J. Hagemann-Petersens Allé også været spærret for trafik torsdag.

De fire skorstene består af to der hver vejer otte tons, og de to mindre som vejer omkring seks tons stykket.

De fire skorstene skal erstattes én ny 30 meter skorsten, som skal bruges til den oliefyrede kedel der står i varmecentralen ved siden af Kalundborghallen.

Den oliefyrede kedel bruges kun når der er lukket for fjernvarmen, på den måde er der varme og varmt vand i svømmehallen, så borgerne har mulighed for at komme i bad.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0