AnnonceLuk annonce
Billedserie: Tiden er moden til medvind

04-01-2020

Nytårsparade på brandstationen i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Den megen uro der har været i Vestsjællands Brandvæsen i det forgangne år, kom til at præge talerne fra såvel borgmester, stationsleder og direktøren, da der lørdag eftermiddag blev afholdt nytårsparade på stationen i Kalundborg.

Brandfolk fra stationerne i Kalundborg og Gørlev var traditionen tro samlet til nytårsparade den første lørdag i det nye år, sammen med en stor del af det administrative personale.

I Kalundborg Kommune er brandvæsnet rykket ud 538 gange i 2019, heraf er de 275 udrykninger fra stationen i Kalundborg.

Det kunne stationsleder Per Hasselbalch oplyse, da han læste sin beretning op for de mange fremmødte brandmænd, administration, pensionister, politi samt repræsentanter fra Kalundborg Kommune.

”Nu må det være nok med den modvind, tiden er moden til medvind, så jeg er sikker på at vi her i det nye år ikke igen skal holde spare øvelser, men skal arbejde med det vi er her for, nemlig brand og redning,” sagde stationslederen, med henvisning til den uro der gennem de sidste par år har været i Vestsjællands Brandvæsen, hvor økonomien har været dårlig og hvor to kommuner i år har meddelt at de ikke længere vil være en del af fælleskabet.

”Jeg tror det bliver rigtigt godt, de tre kommuner der er tilbage (Kalundborg, Holbæk og Odsherred) det er dem som gerne vil det, det må alt andet lige blive nemmere, jeg håber også for jer at det kommer til at give noget ro, og så skal vi huske at vi er jo til for borgernes og virksomhedernes skyld,” sagde borgmester Martin Damm i sin tale til brandfolkene og takkede samtidig for indsatsen i 2019.

Lars Karlsen, Konstitueret Beredskabsdirektør omtalte også den megen uro i Vestsjællands Brandvæsen, hvor Lejre og Sorø kommuner i år har meddelt at de træder ud af fællesskabet, men han havde også en stor tak til brandfolkene og især til de frivillige var der en stor tak for indsatsen.

”De frivillige yder en uvurderlig indsats, i 2019 blev vores gruppe af frivillige i gennemsnit kaldt ud fem gange pr. måned, med assistance i form af forplejning, lys, luft og drone,” sagde Lars Karlsen i sin beretning.

Hæderstegn fra Dronningen

I forbindelse med nytårsparaden blev der også uddelt to hæderstegn fra H. M. Dronning Magrethe den anden til brandmændene Ulrik Hansen og Lasse Rich, begge for 25-års tjeneste.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0