AnnonceLuk annonce
Billedserie: Succes i røg og damp

15-07-2017

Mange var mødt op på Gørlev Station for at opleve de gamle tog. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Vestsjællands Veterantog kan noterer sig en solid succes med lørdagens ’Veterantogs-Event’ hvor alt foreningens materiel var ude at køre på strækningen mellem Gørlev og Høng. Det gode vejr fik rigtigt mange til at møde op.

Der var lørdag lagt op til en helt særlig festlig event for alle fans af gamle tog og gamle biler. - Vestsjællands Veterantog præsenterede dagen igennem alt sit køreklare materiel på foreningens jernbanestrækning mellem Høng og Gørlev. Der blev kørt i alt syv dobbeltture med både damp- og motortog, så der var rig lejlighed til at opleve eller genopleve en jernbanerejse, som den foregik tilbage fra 1920'erne og op til 1950'erne. 

Det var anden gang at foreningen arrangerede Veterantogs-Event, og med den interesse som var blandt de fremmødte er det nok ikke sidste gang.

”Vi prøvede lige så forsigtigt sidste år, nu har vi udvidet med endnu flere veteranbiler i år, og til næste år bliver det måske endnu større. Den store plads ved sukkerfabrikken, som støder lige op til Gørlev Station, kunne måske bruges til udstilling, loppemarked eller noget helt andet, som kunne give mening sammen med vores veterantog”, fortæller Jan Bo Pedersen, driftsbestyrer i Vestsjællands Veterantog.

På Gørlev Station kunne børn, forældre, bedsteforældre og oldeforældre også opleve en række veteranbiler, fra Sjællands Motor Veteraner, samt to brandbiler fra Odsherred Brandmuseum, som hjalp til med at skabe den rette stemning omkring veteran-eventen.


Siden sidste år er stationsmiljøet omkring Gørlev Station suppleret med overdækning af perronarealet, så publikum i tilfælde af regnvejr kan sidde og nyde den medbragte picnic i tørvejr. Derudover har Vestsjællands Veterantog fået doneret en togmeldeklokke, og der er blevet opstillet en vandkran samt læssekran for bl.a. kul. – Alt sammen medvirkende til at stationsmiljøet i Gørlev er blevet endnu mere autentisk som den gang, stationen var i funktion på den nedlagte Slagelse-Værslev-bane.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0