AnnonceLuk annonce
Billedserie: Stort gavlmaleri tager form

18-09-2020

Af Jens Nielsen

Et stort gavlmaleri tager form på Rynkevanghallen ved Rynkevangskolen i Kalundborg. Motiverne til maleriet er inspireret af et meget aktuelt tema om klima- og miljøforandringer i både Danmark og Tanzania.

Rynkevanghallens gavl har altid været rød, men det er slut nu. Sjetteklasserne fra skolen vil frem til efterårsferien være med til at udsmykke muren med motiver fra den nære og den fjerne virkelighed. Arbejdet bliver styret med professionel hånd af de to billedkunstnere Sara Trier og Ada Ortega Camara fra projekt ”Børn maler stort”.

Motiverne til maleriet er inspireret af et meget aktuelt tema om klima- og miljøforandringer. I skolen beskæftiger børnene sig med, hvad forandringerne betyder for os i Danmark og for mennesker på den anden side af jorden, hvor klimaforandringerne mange steder har livstruende konsekvenser.

Gavlmaleriet bliver til i et samarbejde med organisationen Global Kids, og den unge kunstner Leonard Meck Mwanga, skulle have deltaget, men det lader sig ikke gøre på grund af corona, og så alligevel. Han er nemlig med over en skype forbindelse og følger maleriet dagligt.

”Det er en klimagavl vi maler med børnene, der både viser klimaproblemer i Tanzania og i Danmark, men også hvad kan vi gøre for at løse problemerne, og det midterste felt skal vise børn i rundkreds om et træ og hvordan verden bliver, når man har løst klimaproblemerne,” fortæller Sara Trier, og fortsætter,

”Vi laver på en måde et landskab som hænger sammen, for kloden er jo sammenhængende, så et landskab samtidig med at vi er forskellige steder, og så kører vi kontrastfarver i felter.”

Det er eleverne som selv tegner og maler figurerne i en demokratisk proces, oplyser de to billedkunstnere.

Gavlmaleriet er malet med rigtig murmaling og forventes at holde i rigtigt mange år.

Det internationale arbejde er et led i projekt Global Kids, der i mange år har organiseret kulturturneer for unge akrobater, dansere og musikere fra en række lande i Afrika, Latinamerika og Asien. Murmaleriet afvikles i samarbejde med Kalundborg Kommune, der har deltaget i Global Kids siden 2004, og næsten alle kommunens skoler har haft besøg af en eller flere Global Kids-grupper. Global Kids har siden 2019 været en del af et europæisk samarbejde, og murmaleriet er støttet af EU.

Børnene og kunstnerne vil i de kommende uger male på murmaleriet frem til ferniseringen den 8. oktober. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0