AnnonceLuk annonce
Billedserie: Stort – tungt og omfattende

15-12-2020

Hver bund på de nye brønde vejer 12 tons, mens hver brøndring vejer 4 tons. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Forsyning er i gang med at udskifte indløbsledningen til spildevand fra hele Kalundborg by og ind til Kalundborg Renseanlæg. Mandag eftermiddag blev to kæmpe brønde løftet på plads.

Spildevandet fra industrien og spillevandet fra Kalundborg by løber i samme ledning ind til renseanlægget bag Kalundborg Forsyning på Dokhavnsvej. Det ændres der nu på, så industri-spildevandet løber i en ledning for sig.

Det er et stort og omfattende projekt som Kalundborg Forsyning har kastet sig ud i, og som har stået på i flere måneder og kommer til at vare helt frem til marts næste år.

Mandag blev to store brønde på by-spildevandsledningen løftet på plads ud mod Hareskovvej.

Arbejdet med at få etableret de to store brønde startede allerede kl. 02 natten til mandag, hvor spildevandsledningerne blev spærret af og spillevandet i stedet blev pumpet via store pumper og midlertidige rør på jorden.

Et kæmpe hul blev gjort klar og kl. 14 mandag eftermiddag blev den første bund til den ene brønd løftet på plads af en stor mobilkran.

Hver bund vejer 12 tons og hver brøndring som blev sat oven på, vejer fire tons stykket, men alt var forberedt ned til mindste detalje, og arbejdet foregik helt efter planen.

”Ja lige nu er vi seks minutter forsinket,” sagde en tilfreds projektleder fra det lokale entreprenørfirma Benny Petersen i Jerslev, som udfører opgaven for Kalundborg Forsyning, da de to bunde til de nye brønde var sat på plads.

Efter at alle brøndringe var løftet på plads rykkede et specialfirma ind som skulle borde huller i de nye brønde for at få de eksisterende rør til at passe, en opgave der kræver en boremaskine som kan bore huller der er hele 130 cm. i diameter.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0