AnnonceLuk annonce
Billedserie: Store byggerier skyder op

07-10-2020

Af Jens Nielsen

Flere store byggerier begynder nu at tage form i Kalundborg, det gælder den nye daginstitution, Buldervang og det nye Campus Kalundborg på Stejlhøj.

Midt på sommeren begyndte store entreprenørmaskiner og grave ud til Campus Kalundborg, som Absalon opfører på Stejlhøj, tæt på den nye station. Nu er grunden støbt og betonelementerne bliver rejst med en stor kran, og på den måde kan man fornemme hvordan det det knapt 5000 kvadratmeter store byggeri på den 60.000 kvadratmeter store grund, kommer til at se ud.

Bygningen får et råt og industrielt udseende. Inden i bliver der to etager med undervisningsfaciliteter, projektfaciliteter, fællesarealer samt en kantine. 

Campus Kalundborg forventes klar til brug i juli 2021.

Opførelsen af Campus Kalundborg er kun det første af to store byggerier på den store grund på Stejlhøj. I 2021 starter byggeriet af det nye projekthus, Biomanufacturing Project House, skal drives af Absalon, og er finansieret af Novo Nordisk Fonden og Novo Nordisk A/S. En samlet bevilling på 120 mio. kr.

Ny daginstitution

Det er to måneder siden, at borgmester Martin Damm tog første spadestik til den nye daginstitution, Buldervang på Klostervænget, i området bag Stark i Kalundborg.

Siden har håndværkerne været i gang, og nu er grunden ved at være færdig til det 1.100 kvm. store byggeri, som får plads til 89 børn, heraf 63 børnehavebørn og 26 vuggestuebørn

Daginstitutionen i Buldervang koster 26 mio. kr., og bliver bygget efter et koncept, der understøtter trivsel og udfoldelsesmuligheder og samtidigt kan tilpasses som fleksibel byggemodel andre steder i kommunen, hvor der enten er flere eller færre potentielle børn og medarbejdere, der skal have deres daglige gang.

Buldervang skal stå færdig til juni 2021.

Det er ikke kun store byggerier som er i gang, i samme område som Buldervang opføres, på Lupinvej, opføres der lige nu også flere enfamiliehuse .


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0