AnnonceLuk annonce
Billedserie: Spiralen - med højt til loftet

03-02-2017

Spiralen, klar til brug. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Spiralen, der er det nye bevægelseshus, placeret i forlængelse af Skolen på Herredssen i Kalundborg, hvor den traditionelle idrætshal bliver til et decideret idrætsteater med fire gulve i niveauer, der er forskudt opad i en spiralform, står klar til indvielse på lørdag den 4. februar.

Vi har været forbi med kameraet for at vise det helt unikke byggeri, som bliver hjemsted for kampsport, gymnastik og dans, i alt 2.200 m2.

Første spadestik blev taget i april 2015, og nu knapt to år efter er det hele færdigt, klar til indvielse, det sker på lørdag den 4. februar kl. 13 - 16 med taler og demonstration af de forskellige idrætsaktiviteter, og der vil der også være musik og skattejagt for de mindste. Alle er velkomne.

Det er ikke kun udvendigt at byggeriet ser anderledes ud end en traditionel sportshal, indvendig er der meget højt til loftet, og huset har fire platforme til udøvelse af idræt, fire halgulve om man vil. Langs ydervæggene i bygningen løber der en forhindringssti, som forbinder de fire platforme, og kan bruges til at varme op på. Langs bjergstien løber et vinduesbånd, så man kan se ud, ligesom dagslyset også kommer ind ad ovenlysvinduer.

Bjergstien giver visse udfordringer, på den nederste del er alle trappetrin i forskellig højde, på den midterste del er bjergstien formet som en bølge og øverst skal tungen også holdes lige i munden for at forcere trappen.

Alt er holdt i hvide, blå og grønne farver, hvidt på lofter og vægge, mens alle gang- og fællesarealer er mørkeblå, og så er områderne hvor der skal dyrkes sport, grønne.

Huset realiserer Kalundborg Kommunes mange klubber og foreningers drømme om et fælles hus til de mere specielle idrætsaktiviteter, der hidtil har haft trange kår i de eksisterende haller og baglokaler. Kampsport, dans og gymnastik er nogle af dem. Skolen på Herredsåsen og Musisk Skole, Børnehusene ved Fjorden og Den Kulturelle Rygsæk skal også bruge huset.

Spiralen har kostet ca. 50 mio. kr., og er finansieret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål, Lokale og Anlægsfonden og Kalundborg Kommune.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0