AnnonceLuk annonce
Billedserie: Skraldefest på genbrugspladsen

29-09-2019

Masser af ting som var sendt på genbrugspladsen fik et nyt liv. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Der var inviteret til skraldefest på genbrugspladsen i Gørlev, søndag sidst på dagen. Her kunne alle komme forbi og kikke i containerne og tage det, de kunne bruge, helt uden nogle løftede pegefingre, og det var der mange som benyttede sig af.

Normalt er der stort set ingen mennesker på genbrugspladsen i Gørlev en søndag lige før lukketid, men denne søndag var anderledes. Der var nærmest kaos af biler med og uden trailere, og der har formentligt aldrig før været så mange mennesker på genbrugspladsen af en gang, en blanding mellem genbrugsjægere og nysgerrige sjæle.

Argo, affaldsselskabet bag genbrugspladserne i Kalundborg Kommune, havde inviteret borgerne til skraldefest, og selv om vejret ikke var det bedste, så var der mange som havde taget imod invitationen, og præcis kl. 17 bliv skraldefesten skudt i gang.

Klunseri er normalvis ulovligt på genbrugspladserne, men søndag eftermiddag blev der fisket mange gode sager op af de mange containere på genbrugspladsen i Gørlev, lige fra et helt nyt kroketsæt, stole, tallerkner, lamper, en stjernekikkert, kufferter, billeder, en minitraktor til junior, ja der var næsten ingen grænser for hvad folk kunne bruge.

Ideen til skraldefesten kommer fra tre studerende fra Zealand i Roskilde, som i samarbejde med Argo har fået sat gang i skraldefesterne på genbrugspladserne.

”Målet er, at det er kommet for at blive,” fortæller to af de tre studerende, Christina Giordano Olsen og Rikke Katkjær.

Skraldefesten på Gørlev Genbrugsplads var den tredje i rækken for ARGO, der tidligere har åbnet op for genbrugspladserne i Roskilde og Køge.

Bag Skraldefest ligger altså tanken om at ”one man’s trash is another man’s treasure”. Med de rette øjne kan meget affald have uendelige muligheder i sig. Det handler blot om at se dem og give affaldet en ny chance.

Fokus på direkte genbrug

Ved at inspirere Skraldefestens deltagere til at give hinandens affald en ny chance, forsøger ARGO at sætte fokus på direkte genbrug. Det er et tema, som gentagne gange dukker på i ARGOs daglige arbejde med affaldshåndtering, hvor missionen er at udnytte alt det affald, som ender i ARGOs hænder på den mest ansvarlige og bæredygtige måde. Som ét af de øverste punkter for, hvordan affald håndteres optimalt, står direkte genbrug. Ved at give borgerne mulighed for at fiske affald op fra genbrugspladsens containere, sænkes mængden af affald, der sendes videre til genanvendelse imens genbrugsprocenten stiger. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0