AnnonceLuk annonce
Billedserie: ´Selvfølgelig kan vi slå drengene´

25-10-2019

De fire piger fra landbrugsskolen i Høng er ikke helt tilfredse med starten på mesterskabet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Fredag-lørdag afvikles DM i pløjning i Gørlev, blandt deltagerne er fire piger fra landbrugsskolen i Høng, som vil prøve at slå drengene, selv om erfaringen er lille.

100 dygtige pløjere og deres traktorer og plove leverer hovedunderholdningen til DM i pløjning, som fredag-lørdag i denne uge afvikles på Søgårdens jorder på Reersøvej 1 i Gørlev.

Blandt deltagerne er bl.a. en klasse for landets landbrugsskoler, og lokalt stiller landbrugsskolen i Høng med to hold, et drengehold og et pigehold.

Det er mange mange år siden der sidst har været et rent pigehold til DM i pløjning, hvis nogensinde, men de fire piger, der til daglig er elever på landbrugsskolen i Høng tror på at de kan slå drengene, humøret var højt lige inden konkurrencen blev skudt i gang fredag morgen.

”Selvfølgelig kan vi slå drengene,” siger de fire piger med et smil. Ingen af dem har dog den helt store erfaring, hverken i at køre traktor, og slet ikke med at pløje.

”Det var først i onsdags jeg hørte om en plov første gang, men det skal nok gå, vi er klar,” griner Caroline Walbom, der kommer fra Amager.

Der er dog lidt begyndervanskeligheder for Marie Hansen, Amalie Klinke, Maja Jønck og Caroline Walbom, som udgør holdet.

Traktoren har kun kørt to meter da der bliver råbt stop, ploven er ikke langt nede i jorden i den disciplin der hedder ’flækning’, og de fire piger må have fat i værktøjet for at justere ploven. Den første ’flækning’ bliver ikke helt lige, men det går bedre med den næste, og humøret er stadig højt og pigerne har stadig troen på at de kan slå drengene da vi forlader dem midt på formiddagen.

Konkurrencen fortsætter hele fredagen og hele lørdagen, afsluttende med en stor fest på landbrugsskolen i Høng, for alle deltagerne til DM i Pløjning.

Lørdag er det bl.a. veteranpløjerne som skal kæmpe mod hinanden.

Fakta om konkurrencepløjning

Konkurrencepløjning handler helt konkret om at pløje et felt på en mark bedst muligt. Pløjningen foregår både i stubjord og i grønjord, og i hver kategori bliver pløjerne vurderet ud fra 12 forskellige faktorer på en skala fra 1-10. Pløjeren med den højeste samlede score vinder. Det er blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning, der bliver vurderet. Vinderne fra DM kvalificerer sig til VM.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0