AnnonceLuk annonce




Billedserie: Røsnæs er populær - også om vinteren

15-02-2021

Af Jens Nielsen

Coronapandemien har fået danskerne endnu mere ud i naturen. Røsnæs er blevet et endnu mere yndet udflugtsmål, også selv om det er frostvejr og det bakkede landskab er snedækket.

Hjemmesiden Røsnæs Rundt lokker med oplevelser i særklasse når naturinteresserede bliver guidet rundt via 13 landmarks på det yderste Røsnæs på en tur der er hele 25 kilometer lang, men mindre kan også gøre det, og stadig få oplevelsen af noget helt særligt.

Weekendens flotte solskinsvejr havde lokket mange besøgende til Røsnæs, parkeringspladserne var besat til sidste plads, og overalt kunne der ses mennesker nyde naturen.

Enkelte havde også madkurven med og nød udsigten over vandet fra et af de mange opstillede bord-bænkesæt.

To af de 13 landmarks, Naturrummet og Aktivitetshuset på Havnen, er bygninger i landskabet. De andre landmarks er små opholdssteder udført i træ, der iscenesætter landskabet og fortæller en historie om netop dette særlige sted på Røsnæs.

Bl.a. Vågehøj, som ligger 55 meter over havet og i klart vejr kan man se helt til Fyn, Samsø og Mols, og se pylonerne på Storebæltsbroen.

Og selv om det søndag var frostvejr og der lå masser af sne på bakkerne, så piplede Vindekilde op ad jorden. Her er vandet syv grader varmt hele året rundt.

Fra kildens udløb, løber vandet igennem Vindekildeslugten ned i havet.

Ved kildens udløb i havet kan man se resterne af en sumpbæverfarm fra årene under og efter 2. verdenskrig. Resterne ses som to rækker betonrør gravet ind i skrænten.

Røsnæs blev i 2018 udvalgt til at være med i Danmarks nye Naturkanon – som et af de 15 dejligste natursteder i Danmark. Det forstår man godt, når området først har været besøgt.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 





0