AnnonceLuk annonce
Billedserie: Reparation af Ny Vesthavn godt i gang

26-11-2020

Af Jens Nielsen

Siden Ny Vesthavn blev indviet i april måned 2019, har det store areal ligget øde hen. Omkring 30 ankerstænger ud af i alt 350, blev konstateret knækket, men nu er reparationen sat i gang og forventes færdig lige først i det nye år.

De problemer der har været med knækkede ankerstænger på Ny Vesthavn ser snart ud til at være løst.

Dykkere har i lang tid foretaget såkaldte trækprøver på de ankerstænger som ikke har været konstateret ødelagt, og nu mangler der efterhånden kun trækprøve på de sidste omkring 70 ankerstænger.

Entreprenører er således gået i gang med at bore nye ankerstænger ind, de steder hvor ankerstængerne er knækket. En arbejdsplatform, en såkaldt jack-up, et fartøj som kan sætte fire ben ned i havbunden og fungere som arbejdsplads fra vandet, er i denne uge gået i gang med at bore nye ankerstænger ind i spunsvæggen.

For hver af de ødelagte ankerstænger, bores der en ny ind både over og under den eksisterende.

Et konsol svejses på spunsvæggen, og her monteres den store boremaskine som står på arbejdsplatformen. Så bores der ind gennem spunsvæggen og 24 meter ind under selve kajen hvorefter der hældes en tynd betonblanding ind i hullet og herefter skubbes den nye ankerstang ind og fastgøres så til kajvæggen af dykkere.

Dykkerne som arbejder i vandet på NY Vesthavn er i vandet fire timer ad gangen, hele tiden med radiokontakt med folk på kajen, og for at dykkerne kan holde varmen, er der varmeslanger i dykkerdragten, så der hele tiden kører 70 grader varmt vand gennem dykkerdragten.

Arbejdet med at montere nye ankerstænger forventes at vare til lige ind i det nye år, herefter er Ny Vesthavn klar til at blive taget i brug.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0