AnnonceLuk annonce
Billedserie: Redningsfolk på glatis

13-02-2021

Af Jens Nielsen

Vestsjællands Brandvæsen fik lørdag eftermiddag prøvet færdighederne i at redde personer som var gået gennem isen. Det foregik på Houget i Kalundborg.

Alle øvelser er, grundet corona, indstillet for brandfolkene hos Vestsjællands Brandvæsen, men lørdag var der ekstraordinært givet tilladelse til en øvelse med at redde personer som var gået gennem isen.

”Det er mange år imellem at vi kan øve redning på is, så derfor har vi fået lov nu hvor isen er så tyk at folk begynder at færdes på isen, selv om det endnu ikke er tilladt, men hvor der er fare for at gå gennem isen,” fortæller Per Hasselbalch, stationsleder ved Vestsjællands Brandvæsen og leder af lørdagens øvelse.

Til dagens øvelse, som foregik på Houget i Kalundborg, blev ’bananbåden’ brugt, ligesom de helt nye overlevelsesdragter blev testet

”Det er heldigvis meget sjældent vi bliver kaldt ud til en redning på is. I de 40 år jeg har været brandmand, har vi ikke været kaldt ud til personredning på is en eneste gang,” fortæller Per Hasselbalch, og fortsætter,

”Vi har været kaldt til heste og hunde som er gået gennem isen, de fleste forstår heldigvis alvoren i, at begive sig ud på isen.”

Det flotte solskinsvejr havde lokket mange mennesker ud og gå en tur, og flere var da også henne og spørge brandfolkene om der var sket noget, det var der heldigvis ikke, der var blot tale om en øvelse.

En små to timer pakkede brandfolkene sammen igen og returnerede til stationen og den varme kaffe.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0