AnnonceLuk annonce
Billedserie: Meget populært at spille Høvdingebold

19-03-2019

Det er fedt at have vundet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Omkring 400 elever fra 5. klasserne kæmpede tirsdag i Høvdingebold i Kalundborghallerne. Interessen er stor og dagens vinderklasse går videre til DM i Høvdingebold i Grenå midt i maj.

Side at DR1 tilbage i 2009 gjorde Høvdingebold til et underholdningsprogram har interesse været stigende i de mindre klasser i skolerne landet over, således også i Kalundborg Kommune. Tirsdag havde Vestsjællands Skoleidrætsudvalg inviteret 5. klasser til Høvdingebold i Kalundborghallerne, i år med rekorddeltagelse, faktisk deltog omkring 400 elever fordelt på 21 klasser, de fleste hold fra Kalundborg Kommune.

”Vi har alle baner i gang, selv banen bag scenen i den gamle hal er taget i brug, ellers kan vi ikke være her, og jeg har faktisk måtte sige ned til et hold fra Sorø som gerne ville være med,” fortæller stævneleder Mette Elmelund.

Og der blev gået godt til den på de mange baner, hvor der blev kastet bold og hoppet og sprunget for at undgå at blive ramt.

Høvdingebold er for alle, netop fordi det ikke er noget man dyrker i sin fritid, derfor er alle på samme niveau, og eleverne elsker det.

”De første spurgte allerede omkring jul, hvornår er det vi skal spille Høvdingebold,” fortæller Mette Elmelund.

Vinderne af de mange kampe i Kalundborghallerne går videre til DM i Høvdingebold, som afholdes i Grenå midt i maj måned.

Ud over de mange elever fra 5. klasserne, så var der også Høvdingebold fra 4. klasserne, her deltog omkring 300 elever. De kampe blev afviklet i henholdsvis Tømmeruphallen og Nyruphallen.

Det blev i øvrigt 5. b fra Skolen på Herredsåsen som vandt finalen over 5. a fra Høng Skole efter en meget lige kamp.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0