AnnonceLuk annonce
Billedserie: Plejehjemsbeboere i børnehave

27-06-2019

Flere af de ældre fik en tur på børnehavens mooncars. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Beboere fra Jernholtparken i Kalundborg var i dag på besøg hos de ældste børn i børnehaven Eventyrhuset på Klosterparkvej. De ældre og børnene mødes en gang om måneden, men det var første gang de ældre besøgte Eventyrhuset, og det blev festligt for alle parter.

Der sker mange gode ting, når generationer mødes. Venskab opstår og glæden ved hinandens selskab bliver større for hver gang man ses. Det er en af erfaringerne fra Eventyrhusets samarbejde med plejecentret Jernholtparken. Et samarbejde, der kun kan lade sig gøre, fordi der er vilje, fleksibilitet og handlekraft hos personalet til at søge nye veje til glæde og gavn for de to generationer.

Igennem det sidste to års tid har Eventyrhusets ældste børn besøgt Jernholtparken hver måned for at være sammen om forskellige aktiviteter. Der har selvfølgelig været det sædvanlige Luciabesøg ved juletid, fastelavn og juletræspyntning, men ellers har aktiviteterne været mange og forskellige. Der er blevet spillet musik med genbrugsmaterialer, leget med modellervoks, lavet skuespil og fortalt historier fra dengang verden så helt anderledes ud, hvordan det var at være barn i 40’erne, og andre gange har der stået gymnastik og motorik på programmet.

Både børn og de ældre høster store gevinster ved at mødes. Der kommer nemlig nogle af de store værdier i spil som nærvær, anerkendelse og tid til hinanden samtidig med at der opbygges fælles oplevelser sammen.

I dag torsdag var det så plejehjemsbeboerne som var inviteret på besøg i børnehaven, et besøg som børnene havde set frem til.

”Det var helt tydeligt at der var en gensynsglæde da de ældre trådte ud af bussen, børnene havde glædet sig til at skulle være værter” fortalte Elisabeth Gothart, leder af Eventyrhuset.

Der blev serveret kaffe, saftevand, småkager og frugt, inden både unge og ældre blev sluppet løs på legepladsen.

Børnehavebørnene viste rundt og snart var der gang i gyngen, hvor både unge og ældre gyngede sammen, andre af de ældre skulle lige prøve rutschebanen eller de små cykler, så det ender da nok med at der skal etableres en legeplads ved Jernholtparken.

De 13 beboere fra Jernholtparken fik en uforglemmelig formiddag, hvor de fik indblik i hvordan en børnehave ser ud i 2019. Efter at alle havde spist frokost sammen kørte bussen retur til plejecentret med en flok trætte beboere, rig på nye indtryk.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0