AnnonceLuk annonce
Billedserie: Ny Vesthavn træder nu tydeligt frem

14-05-2018

Den 500 meter lange kajvæg tager form på Ny Vesthavn. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Nu er Kalundborg Havns nye havneafsnit ved siden af Asnæsværket for alvor begyndt at skyde op af havet. Hercules Fundering, som er entreprenøren, der står for alt det landbaserede arbejde, er godt i gang med at etablere selve kajvæggen, oplyser Kalundborg Havn.

Hercules Fundering forventer at blive færdig med kajvæggen i løbet af maj måned.

Mere end 400 meter af den 500 meter lange kaj væg er nu sat op, og entreprenøren er i gang med at pumpe sand ind bag ved kajvæggen. På den måde inddæmmes der havneareal på søsiden. Der bliver pumpet cirka 15.000 kubikmeter sand ind pr. dag, men når der i alt skal bruges mere end 900.000 kubikmeter sand, tager det alligevel sin tid.

40 mand arbejder i øjeblikket på det store havneanlæg som skal blive til Ny Vesthavn, og ud at ramme spuns ned til kajvæggen så er arbejdet med at fæstne den nye kaj væg med ankerblokke også sat i gang.

På land arbejder et stort antal entreprenørmaskiner med at flytte jord, grave drænledninger ned og der bliver flyttet sand.

Flere steder ligner området nærmest et månelandskab, og andre steder er jorden jævnet ud og tromlet, og det store område begynder så småt at tage form.

På søsiden er finske Wasa Dredging ved at nærme sig afslutningen på uddybningsarbejdet, og i starten af juni ventes det, at Wasa Dredging er helt færdig med at uddybe til 15 meters vanddybde.

Hele Ny Vesthavn ventes fortsat at være klar til brug i marts måned næste år.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0