AnnonceLuk annonce
Billedserie: Masser af overskudsmad til uddeling

24-12-2019

Der var rigtigt meget mad i overskud fra en række supermarkeder, som blev delt ud fra Hvidebækhallen lillejuleaften. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Overskudsmad fra en række af supermarkeder blev lillejuleaften delt ud til familier som sidder hårdt i det, og hvor julen kan være en uoverskuelig udgift. Interessen var stor for at få del i den megen mad. Omkring 40 frivillige hjalp med at pakke maden.

Omkring 40 frivillige fra Ubby-Jerslev området brugte det meste af deres lillejuleaften til at hjælpe familier som har det hårdt i julen.

De var mandag aften mødt op i Hvidebækhallen for at være med til at dele overskudsmad ud, mad som en række af supermarkeder havde doneret, bl.a. var der masser af mad fra Kvickly Kalundborg, SuperBrugsen og Fakta i Ubby, samt Netto i både Kalundborg, Høng og Gørlev.

”Vi havde lavet et opslag på Facebook om hvem der ville hjælpe, og så er der mødt omkring 40 mennesker op for at hjælpe, det er fantastisk,” fortæller Elsebeth Ring Andersen, fra Ubby, som var med til at koordinere uddelingen af overskudsmad fra Hvidebækhallen mandag aften.

De mange frivillige pakkede maden i poser til borgerne som stod ventende i forhallen i Hvidebækhallen, og der var rigtigt meget mad, brød, kager, frugt-grønt, pålæg, kød, ja selv en julestjerne var der mulighed for at få med hjem.

Mange private havde ryddet op på børneværelserne og var kommet med legetøj til børnene.

Ud over familier som sidder hårdt i det, blev der også tænkt på de ældre borgere på plejecentrene rundt om i kommunen. Mange af de kager som var i overskud, blev kørt ud til områdets plejecentre, så de også kunne få en ’bid af kagen’.

De frivillige have også lavet en aftale med flere landmænd om, at de kunne hente det brød der blev i overskud, som så kan bruges som foder til grisene, på den måde var der intet der gik til spilde.

Ud over supermarkederne havde en lang række lokale firmaer og forretninger også støttet op om den gode sag med samt donationer, bl.a. fra Jerslev Stilladsservice, Realmæglerne i Ubby og Ubby Pizzeria, donationer som der bl.a. er købt kødvarer for.

 Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0