AnnonceLuk annonce
Billedserie: Maskiner i alle afskygninger

15-10-2020

Af Jens Nielsen

Torsdag eftermiddag havde Hvidebæk Lokalråd og børnebiblioteket i Ubby inviteret til familiedag for børn og bilglade voksne.

Hvor mange spejle er der på den store lastbil? Hvor mange døre er der i kabinescooteren? Hvor mange vinduer er der i veteranbussen? Det var blot nogle af de spørgsmål børn og voksne skulle svare på torsdag eftermiddag på parkeringspladsen foran Ubby Forsamlingshus, hvor Hvidebæk Lokalråd og børnebiblioteket i Ubby havde inviteret til familiedag, en tradition som har stået på i efterårsferien siden 2015.

I år var det maskiner i alverdens afskygninger som var temaet. Der var alt lige fra små havemaskiner til en amerikanerbil, en lastbil, små kabinescootere og en brandbil fra Vestsjællands Brandvæsen.

Sidstnævnte var vældig populær blandt de mindste og stationsleder Per Hasselbach fra Vestsjællands Brandvæsen havde travlt med at dele røde brandhjelme ud til de mange børn.

Den lille Heinkel kabinescooter fra 1964 stod i skarp kontrast til den store lastbil fra Frode Lauersen som har flere hundrede hestekræfter, mens den lille Heinkel kun har 1 cylinder og bare 10 hestekræfter.

Coronapandemien satte også sine begrænsninger til dette arrangement, bl.a. fordi der kun må være højst 50 samlet. Derfor var der 2x30 billetter til rådighed fordelt først på eftermiddagen og sidst på eftermiddagen.

Biblioteket udstyrede gæsterne med en snor om halsen med en farvet brik på, for på den måde at sikre sig, at der ikke var for mange på pladsen ad gangen.

”Vi har snakket med politiet mange gange om hvordan vi kunne afholde det her arrangement, de har været meget obs på hvordan vi ville styre, at her kun var 50 ad gangen, men det har vi altså løst ved at hver gæst bliver krydset af og får en keyhanger om halsen med en farvet brik på, så har vi hele tiden styr på hvor mange der er på pladsen,” forklarer Marie Læssøe Lind fra Kalundborg Biblioteker.

Et par heldige børn vandt præmie, sponsoreret af Frode Lauersen, efter de havde svaret på spørgsmålene på den udleverede seddel.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0