AnnonceLuk annonce
Billedserie: Madtrylleri i havneparken

13-05-2018

Mange var mødt op i havneparken for at opleve de to kokke tilberede hornfisk. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Nikolaj Kirk, kendt fra programmet Nak og Æd, tryllede sammen med sin kokke makker Mikkel Maarbjerg, dejlige retter med hornfisk i havneparken, som en flot afslutning på weekendens hornfiskefestival.

Hele weekenden har der været afviklet hornfiskefestival i Kalundborg, søndag eftermiddag var det så blevet tid til at smage på den flotte fisk, og derfor var Nikolaj Kirk (Kendt fra bl.a. Nak & Æd på DR) og Mikkel Maarbjerg, tidligere medejer af den to stjernede Michelin restaurant, Restaurant Ensemble, inviteret til havneparken for at tilberede hornfisk.

Mange var mødt op for at opleve Nikolaj Kirk trylle i gadekøkkenet, hvor der bl.a. blev serveret hornfisk vendt i rugmel og stegt i rigeligt smør, dertil rå spidskål med drænet yoghurt og ristede nødder. Næste ret stod på en salat på tomat, vandmelon, ingefær og koriander, mens hornfisken blev grillet sammen med lidt hø til at give røgsmag.

”Kom og smag på Danmarks nationalfisk,” råber den populære tv-kok til de ventende tilskuere som er mødt op i havneparken, og han fortsatte grinende, ”husk at hornfisken er i familie med krokodillen, tror jeg”.

Og til Kirks makker, Mikkel Maarbjerg, sagde han, ”er du klar og har du lavet nok, her er jo mange kvinder,” jo stemningen var helt sikkert hyggelig.

De to kokke tryllede flere retter frem i løbet af eftermiddagen, og havde inden de dukkede op i Kalundborg, bedt om 15 kg. hornfiskefilletter så der kunne være smagsprøver nok til alle.

Mange var med til hornfiskefestival

Weekendens hornfiskefestival har haft 125 deltagere og det er arrangørerne godt tilfreds med. Det gode vejr havde lokket de mange deltagere ud langs kysterne i hele kommunen for at være med i konkurrencen, som i al sin enkelthed gik ud på at fange den længste hornfisk for at få del i de mange flotte præmier.

”Vi har fået meldinger om at der er fanget rigtigt mange hornfisk på havnen på Røsnæs,” fortæller Hans Munk fra arrangørgruppen, og oplyser at den længste hornfisk som er målt søndag lige over middag er på 77 cm.

Ideen med Hornfiskefestivalen er at skabe fokus på det gode fiskeri, der findes langs Kalundborg Kommunes kyster. Arrangørerne bag Hornfiskefestivalen er; Gørlev Sportsfiskerforening, Høng Sportsfiskerforening, Kalundborg Sportsfiskerforening, Kalundborg Kommune og Fishing Zealand.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0