AnnonceLuk annonce
Billedserie: Kørefærdigheder i topklasse

12-03-2017

Ridehallen på Solbjerggården ved Høng dannede rammen for finalen i Brogårdens Maraton Cup. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Forhindringskørsel med hest og vogn hele søndagen på Solbjerggården ved Høng.

Normalt når man siger hest og vogn, så lyder det måske lidt gammeldags og i et adstadigt tempo, men sådan var det på ingen måde for de 35 ekvipager som søndag stillede til start i finalen i Brogårdens Maraton Cup på Solbjerggården ved Høng.

Kørsel med Hest og vogn er en sportsgren der i Danmark ikke har så meget opmærksomhed, der findes ca. 150 aktive konkurrence kuske, der konkurrere internationalt.

Den store ridehal på Solbjerggården var omdannet til en forhindringsbane som hver deltager skulle gennemkøre tre gange og hvor de to bedste resultater talte til det endelige resultat.

Der er ingen tvivl om at deltagerne på ingen måde kommer sovende til sejren, forhindringsbanen skal gennemkøres på hurtigste tid, samtidig skal banen køres i en bestemt rækkefølge, hvor der både er tal, bogstaver og kegler der skal tages hensyn til, og på keglerne ligger små bolde som giver strafpoint hvis de falder ned. Og det går rigtigt stærkt, det er i den grad en sport med fart og tempo hvor grus sprøjter fra hjulene på de specielle vogne, der på ingen måde ligner en hestevogn til skovturskørsel.

Sporten dyrkes udendørs i sommerhalvåret, men om vinteren holdes formen ved lige til stævner i ridehallerne, søndag var det i Høng at de mange heste og kuske satte hinanden stævne.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0