AnnonceLuk annonce
Billedserie: Kæmpe interesse for at se Ny Vesthavn

22-04-2019

Ny Vesthavn er kæmpe stor, og op mod 1000 gæster fylder ikke meget. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Interessen for at opleve Ny Vesthavn var kæmpe stor, da Kalundborg Havn, mandag eftermiddag åbnede portene for alle interesserede og bl.a. bød på kaffe og kage.

Da klokken var lidt i 14 mandag eftermiddag var der kø fra indkørslen til Ny Vesthavn og næsten helt tilbage til lyskrydset på Asnæsvej/Hareskovvej, så stor var interessen for at opleve det kæmpe område som Ny Vesthavn dækker, faktisk hele 330.000 kvadratmeter.

Kalundborg Havn havde inviteret alle interesserede til at besøge den nye havn, og åbent hus-arrangementet faldt sammen med at det allerførste skib anløb Ny Vesthavn, nemlig det 221 meter lange Magellan med 1400 passagerer ombord.

I et lille hjørne af det kæmpe område var der både veteranmotorcykler, masser af bilentusiaster udstillede deres biler, der var et telt med lokalt kunsthåndværk, og så var Kalundborg Havn vært ved en kop kaffe og et stykke kage.

”Nysgerrigheden har været stor siden vi afholdt åben byggeplads, det har derfor været magtpålæggende for Kalundborg Havn at fremvise havnen for byens borgere, og havnens bestyrelse var enige om at der ikke skulle holdes en officiel indvielse før borgerne havde haft muligheden for at se den nye havn,” sagde bestyrelsesformand for Kalundborg Havn, Martin Schwartzbach i sin velkomsttale til de mange gæster som var mødt frem.

Den officielle indvielse af Ny Vesthavn kommer til at foregå engang i maj måned.

Foruden kaffe og kage blev der også budt på musik af de to lokale bands Good Stuff og Move Out, musik i strid modvind på grund af scenens placering, men scenen var placeret med åbningen væk fra krydstogtskibet for ikke at støje for meget i forhold til krydstogtgæsterne.

Hvor mange der kikkede forbi er svært at sige, men et forsigtigt skøn er omkring 1000 personer.

Se også - Video: Det allerførste anløb til Ny VesthavnFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0