AnnonceLuk annonce
Billedserie: Julemanden i spidsen for kæmpe optog

30-11-2018

Der var mange kreative roelygter med i det store optog. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Danmarks største roelygteoptog kunne opleves fredag sidst på eftermiddagen hvor julen for alvor kom til Gørlev og det store juletræ på Bytorvet blev tændt.

Selveste julemanden gik i spidsen for Danmarks største roelygteoptog, fredag sidst på eftermiddagen, da julestemningen for alvor satte ind i Gørlev.

Flere hundrede børn og voksne var med i optoget, som startede ved Hallen, både børn med roelygter, de grønne pigespejdere, Holbæk Garden, rigtigt mange voksne og til sidst et par brandbiler fra Gørlevstationen.

Fremme på Bytorvet bød Steffen Olsen, nyvalgt formand for Gørlev Handels- og Erhvervsforening, de mange hundrede børn og voksne velkommen til juletræstændingen, inden ordet blev givet til Jørgen Hansen, tidligere direktør for XL-Byg Gørlev, som havde lovet at holde juletalen.

”For 31 år siden der havde jeg den fornøjelse at være med til at arrangere det første roelygteoptog. Jeg synes det er flot at en by af Gørlevs størrelse kan fastholde den gode tradition i så mange år,” sagde Jørgen Hansen, som indledning til sin tale, en tale som handlede om julemanden og julenissen.

Efter Jørgens Hansens tale blev selveste julemanden hejst højt til vejrs i redningsliften fra Vestsjællands Brandvæsen, så han på en sikker og betryggende måde kunne tænde lyset i det store flotte træ midt på Bytorvet.

De flotteste roelygter blev præmieret og herefter var der godteposer til alle børn og de voksne kunne varme sig på et glas gløgg, sponseret af Sparekassen Sjælland-Fyn.

Jo, nu er julen kommet til Gørlev.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0