AnnonceLuk annonce
Billedserie: I kø for at opleve nyt idrætsbyggeri

28-06-2020

Et stort spændende udeareal er også tænkt ind i projektet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Søndag havde Kalundborg Kommune inviteret borgere og andre interesserede til åbent hus på byggepladsen ved byggeriet af Kultur- og Bevægelsespark Høng. Interessen var stor, der var kø ved indgangen det meste af formiddagen.

Kultur- og Bevægelsespark Høng er andet og mere end et traditionelt idrætsbyggeri, da det skal rumme kultur, selvorganiserede aktiviteter såvel som foreningslivet. Det tidligere idrætsanlæg i Høng bliver lige nu udvidet med ny multihal, kultur- og rytmiksal og en mellemzone, der binder anlægget sammen, både inde og ude. I alt bliver opført 2.350 m2 indendørs arealer og 3.800 m2 udendørs arealer, som skal samle unge såvel som ældre til alt fra kulturelle arrangementer, undervisning og sociale aktiviteter til en lang række idrætsgrene som fx fodbold, håndbold, badminton, gymnastik, dans, kampsport og yoga.

Rigtigt mange borgere har fulgt med i opførelsen af det store byggeri, og søndag fik de for første gang adgang til herlighederne. Kalundborg Kommune havde nemlig inviteret til åbnet hus på byggepladsen, og den invitation var der mange som tog imod.

Længe før kl. var 10 og dørene åbnede, var der en lang kø, så de første hold blev lukket ind allerede kl. 9.45.

Hvert hold bestod af 25 personer, som fik en guidet tur rundt i det snart færdige byggeri.

Det er på ingen måde et traditionelt halbyggeri, der er blevet plads til en kultur og rytmiksal, hvor der bl.a. kan arrangeres kulturelle arrangementer. Et stort vinduesparti kan lukkes helt op, så der kan arrangeres udendørskoncerter eller teater.

Kultur og rytmesalen er holdt i en flot rød farve, såvel vægge som gulv. Der er også masser af farve på den store multihal, her er vægge og gulv holdt i en skarp turkis farve.

I det omfattende projekt til godt 60 mio. kr. er der også tænkt på udearealet, et stort overdækket areal binder bygningerne sammen og på en del af udearealet vil der være mulighed for motion i crossfit og parkourområdet.

Kalundborg Kommune er sikker på, at Kultur- og Bevægelsespark Høng bliver det nye lokale samlingssted i Høng. Et sted der skal rumme bevægelses- og kulturaktiviteter lige fra skoleidræt og motionister til kulturarrangementer. Kultur- og Bevægelsesparken rummer mulighed for undervisning, et mangfoldigt idrætsliv og er et socialt og kulturelt samlingssted for både byens unge og ældre befolkning. 

Kalundborg Kommune forventer, at Kultur- og Bevægelsesparken kan tages i brug efter efterårsferien 2020.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0