AnnonceLuk annonce
Billedserie: Historisk anløb på Ny Vesthavn

02-03-2021

Af Jens Nielsen

Mandag aften anløb det første containerskib nogensinde til Kalundborg Ny Vesthavn, nu bliver der for alvor liv på den nye store havneudvidelse.

Det er næsten to år siden at krydstogtskibet Magellan anløb Ny Vesthavn som det første skib ved den 500 meter lange nye kaj. Siden har der ikke været anløb til Ny Vesthavn grundet en fejl på konstruktionen hvor en række ankerstænger var defekte.

Siden er skaden blevet udbedret og Kalundborg Havn har arbejdet med at få aftaler i hus, så der bliver liv på den nye store havn.

Lige før jul kunne Kalundborg Havn så meddele, at APM Terminals og Maersk Line har lejet 80.000 kvadratmeter på Ny Vesthavn og flytter hele sin sjællandske søværts containertrafik til Kalundborg Havn med start 1. marts.

Der er fra alle sider blevet arbejdet hurtigt for at få alt klar til åbningen mandag, og alt forløb da også helt efter planen, da containerskibet Elbsummer anløb Ny Vesthavn omkring kl. 18 mandag aften.

Det 158 meter lange og 24 meter bredde Elbsummer containerskib kom via Kielerkanalen fra Hamborg og i Kalundborg skulle der foretages i alt 60 løft af containere af og på containerskibet.

”Det er et forholdsvis lille anløb, men allerede på torsdag anløber det næste containerskib til Ny Vesthavn, og her skal der foretages 400 løft,” fortæller havnedirektør Bent Rasmussen, som var mødt op på kajen mandag aften for at overvære det historiske anløb.

Omkring kl. 23 var operationen i Kalundborg overstået, og Elbsummer fortsatte til Fredericia.

Fremover bliver Ny Vesthavn anløbet af to såkaldte feederskibe om ugen. Den nye terminal har fra start en kapacitet på 50.000 containere om året, oplyser APM Terminals til mediet Maritime Danmark.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0