AnnonceLuk annonce
Billedserie: Helt unik natur på Kalundborgegnen

23-07-2019

Vandreklit på Eskebjerg Vesterlyng, er en del af den unikke natur som findes på Kalundborgegnen. Foto: Ole Agerbæk

Af Ole Agerbæk

Mange eksotiske feriemål lokker med storslået natur og fantastiske oplevelser med vilde dyr og planter. Men hvis man er bosat på Kalundborgegnen, behøver man ikke tage langt væk for at få fantastiske naturoplevelser.

Lige uden for hoveddøren findes oplevelser, der kan begejstre de fleste. Kronhjorten, der er vores største landlevende dyr, kan med tålmodighed og lidt held findes af de fleste. De steder man skal se efter kronhjorten, er for eksempel i området mellem Gørlev og Reersø, ved Svallerup Strand eller omkring Saltbæk-/ Illerupsand-området. Kronhjorte lever oftest skjult om dagen og kommer først frem i skumringen eller de tidligste morgentimer. Harer og rådyr er andre pattedyr, der kan ses over alt.

Danmarks største ynglende fugl, havørnen, er også et af de fantastiske vilde dyr, vi har gode muligheder for at se. Mindst 3 par havørne yngler inden for kommunens grænser, så der er ørne i luften mange steder. Tissø og Skarresø er er et par af de sikre steder.

Rød glente, der ind til for få år siden, var en sjælden fugl i Danmark er efterhånden et daglig syn mange steder. Et af de bedste steder for at se glenter i luften er Lille Åmoseområdet for eksempel ved Halleby Ore.

Langs Storebæltskysten kan man se vores eneste ynglende danske hval, marsvinet, der ofte ses tæt på land.

På Eskebjerg Vesterlyng kan man se de spændende kødædende planter, rundbladet soldug og vibefedt.  På Vesterlyng findes også to vandreklitter

I mange skove blomster den smukke orkide, skovhullæbe, lige nu.

Er man til mærkelig navne og anderledes udtryk, er svampe sagen.  Jordtunge, skinnende laksporesvamp eller krystal støvbold er nogle af de svampe man kan støde på derude.

Den eksotiske hvepseedderkop kan findes flere steder i kommunen.

Farvestrålende sommerfugle er rigt repræsenteret i vores natur, Røsnæs’ skrænter og Bjergsted Bakker er fantastiske steder at gå på sommerfuglejagt. Man kan lede efter nældesommerfugl, det hvide C, skovrandøje eller seksplettet køllesværmer samt mange andre.

Husk at tjekke for skovflåter når du/I kommer hjem. Kig eventuelt på anbefalingerne fra sundhedsstyrelsen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0